arkana-000

NARREN

Tarot NarrenBeskrivelse: Narren er på vej til at træde ud over kanten af en klippe, og står således ved afgrundens rand. Han lader ikke til at ænse, hvor han træder. Den risiko, der er forbundet med en sådan ubesindig adfærd, er nødvendig, fordi kortet indikerer et behov for forandring, nye oplevelser eller eventyr. En hund ved hans fod angriber eller advarer ham. Dette refererer til hans blandede følelser for rejsen; frygt for det ukendte blandet med entusiasme.

På viljens stok som han bærer over skulderen, hænger en broderet pose eller bylt, der indeholder, hvad han skal bruge undervejs. Rosen han holder, symboliserer hans åndelige stræben, og det feminine. Dens hvide farve symboliserer den renhed og uskyld, der omgiver situationen. Narrens hat er lavet af laurbærblade og er et symbol på succes. Narren er fri som fuglen, uden disciplin og styr på noget. Han har realiseret sig selv og er på vej ud i den nye verden, fri for noget der binder. Han er afbilledet i et romantisk lys som en lystig vandringsmand, der ikke har noget at miste, men alt at vinde.

Tolkning: Først og fremmest symboliserer narren, at man er fri for frygt og derfor fremragende som visuel affirmation for at styrke mod, dristighed og det kreative udtryk, der er nødvendigt for at bringe nye dele af hans liv til udtryk. Narren viser dig, at gamle metoder er forældede, og antyder et stærkt ønske, om at en forandring må eller vil finde sted. Han viser ikke angsten opmærksomhed, og derved mister den sin magt over ham. Et nyt fundament skal bygges, et nyt kapitel begynder, og det vil være nødvendigt, at der er en vilje til at springe ud i det ukendte og gøre noget helt nyt.

Men narren viser samtidig ønsket om at gøre sig tanker om og forestille sig nye måder at opleve og forholde sig til livet på. Denne reflekteren over fremtiden og mulige mål og visioner kan på nogle virke ukonventionel (i uoverensstemmelse med skik og brug), tåbelig og endda fjollet. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at ønsket om og drivkraften hen imod forandring ofte er stærkere end frygten. Problemet eller udfordringen man står overfor, er man nød til at konfrontere, og højst sandsynlig vil det vise sig, at både du og særligt dine omgivelser er parate til forandring.

Vær åben overfor gaven. Oplev øjeblikket spontant. Se mod fremtiden og følg dit hjertes vej. Andre ord der karakteriserer Narren er: tillid, åbenhed, idealer, risiko, et kvantespring, frihed og uafhængighed, fødsel, naivitet, muligheder, der opstår, begyndelsen på en ny cyklus, en risiko, der skal tages, en ny sandhed eller mening, munterhed, kreative initiativer, evner og muligheder for nye vovestykker, søgen efter en ny og mere givende sandhed eller mening.

Forudsigelse: Begyndelse på noget nyt. Uklog adfærd. En handling der foretages uden at overskue konsekvenserne. Begær efter uopnåelige mål. Et valg der ligger forude.

Tal: Kortet er uden nummer og kan altså passe ind hvor som helst.

Affirmation: Der er intet at frygte, jeg respekterer den natur, jeg er. Jeg har tillid til tilværelsen. Jeg er på rette vej.

Det universelle princip: Narren repræsenterer det universelle princip, der er forbundet med den bevidsthedstilstand, vi oplever før fødslen og efter døden.
Tarot Den store arkana

DEN STORE ARKANA

0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
Tarot Sværd

SVÆRD

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Stokke

STOKKE

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Mønter

MØNTER

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Bægre

BÆGRE

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

Oversigt tarotkort komplet
Tarotkort
Komplet
Træk et tarotkort
Træk et
tarotkort
Oversigt tarotkort enkelt
Tarotkort
Enkelt
Til forside