arkana-006

DE ELSKENDE

Tarot De elskende
Beskrivelse:
De elskende viser Adam og Eva stående nøgne og side om side i et landskab. Adam står foran Livets Træ, som bærer tolv frugter, et for hvert af tegnene I dyrekredsen. Solen og en engel svæver over dem. Englen symboliserer Amor og minder os om kærlighedens to former: kærlighed som lidenskab og kærlighed som medfølelse. men det lader også til, at englen giver parret sin velsignelse. Adam og Eva står overfor et valg: før syndefaldet, eller den uskyldige barndom. Men sansernes udfoldelse og den kødelige kærlighed og seksualitet lurer om hjørnet, hvilket slangen i livets træ bag Eva symboliserer.

Adam og Eva kan ud fra historien i bibelen fortolkes som at de bliver fristede og spiser af den forbudne frugt. De vælger hermed seksualitet og forplantning, som gør dem gudeligende i evnen til at skabe nyt liv. Men ligesom det bragte dem livets gave, bragte deres valg dem også døden, omend med muligheden for spirituel udødelighed. Æblet i livets træ repræsenterer som bekendt udvisningen fra Edens have og i kortet ligger også et symbol på valg og fravalg. Man skal frigøre sig fra et tidligere forhold før man helhjertet kan gå ind i et andet. Eksempelvis ved at en mand frigøre sig fra sig fra moderen og give sig hen til kæresten. Dvs. der også er et følelsesmæssigt valg forbundet med De elskende.

Tolkning: Dette kort har to hovedbetydninger. Den første handler naturligvis om en kærlighedsaffære. Kortet kan indikere et stærkt bånd mellem to personer, for eksempel et arbejdsmæssigt partnerskab og en kærlighedsaffære. Den anden betydning har med valg at gøre. Spørgeren skal træffe en vanskelig beslutning, der som regel vil involvere et vis offer. En splittelse imellem hvad man mener, der er rigtigt at gøre, og hvad man har lyst til at gøre. Spørgeren skal måske vælge mellem to mennesker, situationer eller jobs, hvor det ene byder på økonomiske fordele, mens det andet opfylder kreative behov.

Kortet henviser til de konsekvenser et forhastet eller uovervejet valg, med hensyn til for eksempel et forhold eller en kærlighedsaffære, kan have. Men valget eller prøven handler ikke kun om kærlighed og romantik. Det kan også handle om en sag, en situation, en omstændighed af stor personlig vigtighed, som involverer valgmuligheder. Kortet kan desuden hentyde til et tab eller skuffelse, fordi man, når man vælger et, mister noget andet. Adam og Eva valgte kundskab, men med fulgte døden. At vælge kærlighed og lidenskab kan også bringe sårbarhed og smerte.

Andre ord der karakteriserer de elskende er: kærlighed som en vej til det, guddommelige, tiltrækning, forening af modsætninger gennem kærlighed, enhed, harmoni, øget bevidsthed gennem et forhold, partnerskab, modsætninger og beslutninger.

Forudsigelse: Starten på ny kærlighed. En fristelse eller tiltrækning er til stede. Kampen mellem den åndelige og den kødelige kærlighed.

Tal: Kortets nummer er seks, tallet for harmoni.

Astrologi: Kortet er knyttet til det astrologiske tegn Tvillingen.

Affirmation: Jeg besidder iboende sociale færdigheder. Jeg værdsætter og ærer venskabets princip.

Det universelle princip: De elskende repræsenterer den kunst og de færdigheder, der skal til for at opretholde menneskelige relationer som universelt princip.
Tarot Den store arkana

DEN STORE ARKANA

0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
Tarot Sværd

SVÆRD

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Stokke

STOKKE

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Mønter

MØNTER

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Bægre

BÆGRE

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

Oversigt tarotkort komplet
Tarotkort
Komplet
Træk et tarotkort
Træk et
tarotkort
Oversigt tarotkort enkelt
Tarotkort
Enkelt
Til forside