DJÆVLEN

Tarot Djævlen
Beskrivelse:
Her ser vi Djævlen – halvt dyr halvt menneske – med dyrehoved, horn og flagermusvinger og klør i stedet for fødder. Unde ham er to elskende – en kvinde og en mand lænket til sokkelen, hvorpå Djævlen sidder. De to elskende har bundet sig til den kødelige kærlighed og de materielle goder. De er ikke længere fri til at gøre hvad de vil, men deres hænder er frie, hvilket symboliserer at slaveri for Djævlen er en frivillig sag, som bevidstheden kan udløse.

Hvis de vil have et lykkeligt liv, må de frigøre sig fra statussymbolerne – og hinanden. Han står for rå natur og seksualitet. Omkring ham er kun sort, hvilket kunne indikere, at de befinder sig i en hule. I hans venstre hånd holder han en brændende fakkel, og hans højre hånd holder han op som en kontrast mellem den rigtige og den falske hånd. Det kan henvise til, hvor svært det er at kende sandt fra falsk, når man har med Djævlen at gøre.

Tolkning: Kortet står først og fremmest for forhindringer, frygt og blokeringer der, når de fjernes, kan frigive positiv energi. Det siger noget, om at det er tid for os at møde djævlen eller skyggesiderne i os selv. At få gjort op med og lære af vores skyggesider er ikke nødvendigvis behageligt, men der er mulighed for at opdage store uudnyttede og uudforskede potentialer i os selv.

Først og fremmest står kortet for sensualiteten og seksualiteten i alle dens afskygninger. Hermed også den potente, kreative kraft vi alle sammen rummer, der ønsker at blive udtrykt med munterhed og håndgribelighed. Det er vigtigt, at vi følger det, vi drages mod i livet eller det, der inspirerer os professionelt eller personligt. Djævlekortet repræsenterer ikke det onde, som man kunne foranlediges til at tro på grund af den frastødende djævlefigur. Men kortet henviser nærmere til det utæmmede uciviliserede aspekt af os selv og vores psyke, som vi ofte helst skjuler for andre.

Men når vi ser nærmere på vores magtbegær, grådighed, skam, misundelse og seksuelle ønsker, kan vi befri os selv for nogle af de problemer, vi syntes vi har haft. Oplevelsen af skam kan for eksempel være stærk, fordi den forbindes til seksualitet og lidenskab, som man ikke oplever som naturligt og normalt. Skamfuldhed kan også være knyttet til handlinger, vi har foretaget, og som vi fortryder. Andre ord der beskriver Djævlen er: fristelse, besættelse, sanselighed, skabende energi, kraft, afhængighed, fængsling og humor.

Forudsigelse: Utilfredshed, depression, fristelse, forførelse, afhængighed, materielle bindinger og et behov for at frigøre sig og konfrontere noget.

Tal: Kortets nummer er femten, som består af et og fem, sammenlagt bliver det seks, et tal som henviser til forsoning af modsætninger såvel som kærlighed, som paradoksalt nok kan opstå ud af mørket.

Astrologi: Kortet er knyttet til det astrologiske tegn Stenbukken. Stenbukke er villige til at se på indre spørgsmål, indre monstre eller trolde.

Affirmation: Jeg bevarer min humoristiske sans på områder, hvor jeg oplever det djævleblændte. Jeg kan være med mine skyggesider og lære af dem.

Det universelle princip: Djævelen repræsenterer det universelle princip munterhed kombineret med stabilitet.
Tarot Den store arkana

DEN STORE ARKANA

0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
Tarot Sværd

SVÆRD

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Stokke

STOKKE

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Mønter

MØNTER

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Tarot Bægre

BÆGRE

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

Oversigt tarotkort komplet
Tarotkort
Komplet
Træk et tarotkort
Træk et
tarotkort
Oversigt tarotkort enkelt
Tarotkort
Enkelt
Til forside