heksagram-07-storI Ching helt enkelt
Hexagram 7

Er du mild og human, vil du have dine omgivelsers troskab. At forene fællesskabets og sine egne mål kan betyde at man må omdefinere sine mål og udvide sine idealer.

xxx

Kærlighed

Konflikt kan undgås ved hjælp af din integritet.

Forretning

Ved at forblive ærlig og fair vil du vinde respekt hos dem, der arbejder for dig. Tillid er nøglen til sandt lederskab.

Personligt

I Ching råder os til at følge en første-klasses hærs eksempel. En virkelig magtfuld hær består altid af hengivne soldater, der disciplinerer sig selv under en generals ledelse. Har han opnået sin position gennem magt, vil generalen ikke længe beklæde denne stilling, og han vil miste støtten fra sin hær, når han mest behøver den. Hvis han på den anden side er blevet leder gennem fremragende opførsel og en upartisk behandling af sine medsoldater, vil hans magt være velbefæstet og vare ved.


Spørg I Ching

Oversigt


I CHING  og DE 64 HEXAGRAMMER HELT ENKELT

I Ching (Forvandlingernes bog) menes at rumme al østens visdom, koncentreret i 64 hexagrammer, som du kan konsultere og få vejledning omkring – ja faktisk hvad som helst.

Den etik og opfattelse af rette handlemåder i forskellige situationer, der tilskyndes igennem I Ching, er præget af værkets oprindelse i taoisme, filosofien fra Konfutse  og østlig tankegang. At være opmærksom på hvilken form for handling, I Ching tilskynder og anser som “den rette måde”, er vigtig, da I Ching er en handlingsvejleder, der søger at hjælpe mennesket med at handle ret i livets forskellige situationer.

I Ching er en etik eller en visdomsbog, hvor spådommene søger at understøtte handlinger, der opfattes som idéelle eller ønskværdige. Her får du den korte forklaring på hexagrammerne. Du får essensen af hvad heksagrammet råder dig til - opdelt på livsområderne: Generelt, Kærlighed,  Forretning, Personligt.

Ønsker du uddybende info om de anbefalinger som I Ching giver igennem hexagrammer, kan du også læse den komplette beskrivelse af hexagrammerne. Eller måske du har lydt til at læse lidt mere om baggrunden for de anbefalinger som I Ching giver. Benyt menubjælken til højre for at finde det du gerne vil vide mere om.

Det hexagram du trækker, rummer svarene på dit spørgsmål. Måske du ikke synes svaret er rigtigt, måske du ikke forstår svaret. Men dette er hvad i Ching råder dig til.Der er en grund til at du har trukket netop det hexagram. Naturligvis kan du trække et nyt hexagram indtil du finder det svar du gerne vil have, men så undgår du den visdom, succes, fremskridt, som I Ching gerne vil hjælpe dig med at opnå.

Spørg i Ching om kærlighed

Spørg i Ching om kærlighed

Spørg I Ching om forretning

Spørg I Ching om forretning