Affirmation

Affirmationer virker!

Louise Hay var den ubestridte dronning af affirmationer. Hendes bog “Helbred dit liv” er solgt i over 40 millioner eksemplarer og hendes dejlige positive affirmationer er stadig meget populære. Skønt Louise Hay solgte sine budskaber som var det Coca Cola, er essensen af hendes visdom dog stadig universel.

De største sandheder er oftest de mest enkle og derfor kan man udemærket anse affirmationer som en omgang pseudo spiritualitet.  Men benyttet med kærlighed, taknemmelighed og respekt er affirmationer et meget virkningsfuldt værktøj til at ændre dine tanker.

Det hele starter med at du tilgiver dig selv. Dette er lettere sagt end gjort, men via affirmationer kan man sikkert styre i den retning hvor man begynder at se på sig selv med humor og tilgivelse. At tilgive sig selv åbner op for udvikling og generelt er “tilgivelse” af såvel dig selv som alle andre omkring dig, væsenligt for at frigøre sig fra dumme negative tanker, som vi alligvel ikke kan bruge til noget konstruktivt.

Tilgivelse er det enkle svar på næsten alting! Tilgiv dig selv, dine fejltagelser, din ufuldstændighed, dine mangler og begynd at acceptere hvem du egentlig er.

Hvordan man arbejder med affirmationer er meget individuelt. Det handler om at finde din egen måde. Det som virker for dig.  Louise Hay anbefalede at man startede med at øve sig ved at være taknemmelig for alt! Start dagen med at takke din seng for en god nattesøvn, og igennem dagen så tak alt hvad du kommer i nærheden af.

Hjernen fungerer på den måde, at det, vi bruger den til, det bliver den bedre til. Over tid, så vil hyppige anvendelser blive automatiserede og dermed blive en del af vores automatrespons, som vi ikke behøver at tænke nærmere over. Så vil vi gerne ændre vores vaner eller måder at møde verden på, så skal vi sætte lidt ekstra fokus på det i en periode indtil vi opdager, at der rent faktisk er fordele ved at foretage den nye adfærd.

Taknemmelighed er en bekræftelse. Jo mere taknemmelig du er, jo flere grunde finder du til at være taknemmelig. Det er en samme selvopfyldende profeti der ligger bagved affirmationen “Sig ja til dit liv”. Budskabet er, at du skal passe på med hvad du siger ja til fordi du vil tiltrække dig det, du bekræfter.

Universet vil altid sige ja til dig. Så lige meget hvad du beder om så får du det! Ergo får du fattigdom og armod hvis du beder herom. Omvendt hvis du beder om at få lykke og kærlighed og overflod, så siger universet også altid ja til dig. Det er op til os selv. 

Få en daglig positiv affirmation

Tilmelding