Oversigt drømmesymboler

Velkommen til Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler. Med mere end 2000 drømmesymboler forklaret og relateret til hinanden, er du godt rustet til at tyde din drøm. Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv.

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
dreams-front-001-1 dreams-front-002 dreams-front-003

Sigmund Freud som opfandt den metode, at drømmeren selv skulle associere frit på, hvilke ord, følelser og meninger, der spontant dukkede frem, når der blev sat fokus på det, der var emotionelt energifyldt og derfor vigtigt i drømmen. Hermed banede Freud vejen for ideen om at det altid er drømmeren selv, der bedst kan afgøre, om en tydning er rigtig, eller forkert. Der er ingen facitliste eller faste symbol-oversættelser, så det er altid nødvendigt at søge efter netop den betydning, der har mening for dig.

Nok det mest berømte drømmesymbol, som Freud fandt på er fallos-symbolet. For gode gamle Freud er obeliskerne således ikke andet end enorme fallossymboler. At der står en obelisk midt på Peterspladsen i Rom, må have moret Freud. Skønt Freud tillagde seksualiteten stor betydning, var han dog meget varieret og nuanceret i den symbolik, han tillagde de forskellige drømmesymboler. “Undertiden er en cigar blot en cigar”.

Når man forsøger at tolke en drøm ud fra drømmesymboler, benytter man forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes når man skal tolke de enkelte elementer i en drøm. Ud fra handlingen i drømmen kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave tolkning. Hvis drømmen har et overordnet tema – arketypiske drømme, også kaldet temadrømme – og dette tema altså står ud fra alt andet i drømmen, det er dette tema man tydeligst kan huske når man vågner – så fokuseres tolkning af drøm på dette tema.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om. Lær selv drømmetydning ved at tage udgangspunkt i drømmesymboler. Bliver du i tvivl om noget undervejs i din drømmetydning, så opret et spørgsmål i forummet.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål