heksagram-18-storI Ching helt enkelt
Hexagram 18

Fremkomsten af dette hexagram er et tegn på, at der er en mangel til stede i éns egen, en andens eller samfundets holdning, der bør rettes op på. Din opgave er nu at bringe samvittighedsfuld tanke og handling ind på et område, hvor stilstand er sat ind.

xxx

Kærlighed

Alle meningsforskelle med din partner bør løses på dette tidspunkt. Du advares om ikke at opgive sagen: Udholdenhed alene vil afsløre den store belønning, der ligger skjult i problemet. Det er sandsynligt, at problemet er af gammel dato, og lige så sandsynligt, at ingen løsning vil være umiddelbart indlysende.

Forretning

Tag dig tid til at vurdere eventuelle skader forårsaget af tidligere problemer og behandle dem. Hvis du gør det nu, vil hjælpe med at undgå stagnation i nutid og fremtid.

Personligt

Dårlige vaner kan holde dig tilbage. Nu er det tid til at konfrontere og overvinde dem. Fortidens problemer bør behandles, så fremtiden kan gribes an med tillid.


Spørg I Ching

Oversigt


I CHING  og DE 64 HEXAGRAMMER HELT ENKELT

I Ching (Forvandlingernes bog) menes at rumme al østens visdom, koncentreret i 64 hexagrammer, som du kan konsultere og få vejledning omkring – ja faktisk hvad som helst.

Den etik og opfattelse af rette handlemåder i forskellige situationer, der tilskyndes igennem I Ching, er præget af værkets oprindelse i taoisme, filosofien fra Konfutse  og østlig tankegang. At være opmærksom på hvilken form for handling, I Ching tilskynder og anser som “den rette måde”, er vigtig, da I Ching er en handlingsvejleder, der søger at hjælpe mennesket med at handle ret i livets forskellige situationer.

I Ching er en etik eller en visdomsbog, hvor spådommene søger at understøtte handlinger, der opfattes som idéelle eller ønskværdige. Her får du den korte forklaring på hexagrammerne. Du får essensen af hvad heksagrammet råder dig til - opdelt på livsområderne: Generelt, Kærlighed,  Forretning, Personligt.

Ønsker du uddybende info om de anbefalinger som I Ching giver igennem hexagrammer, kan du også læse den komplette beskrivelse af hexagrammerne. Eller måske du har lydt til at læse lidt mere om baggrunden for de anbefalinger som I Ching giver. Benyt menubjælken til højre for at finde det du gerne vil vide mere om.

Det hexagram du trækker, rummer svarene på dit spørgsmål. Måske du ikke synes svaret er rigtigt, måske du ikke forstår svaret. Men dette er hvad i Ching råder dig til.Der er en grund til at du har trukket netop det hexagram. Naturligvis kan du trække et nyt hexagram indtil du finder det svar du gerne vil have, men så undgår du den visdom, succes, fremskridt, som I Ching gerne vil hjælpe dig med at opnå.

Spørg i Ching om kærlighed

Spørg i Ching om kærlighed

Spørg I Ching om forretning

Spørg I Ching om forretning