heksagram-53-storI Ching helt enkelt
Hexagram 53

Dette hexagrams billede viser et træ, der vokser højt oppe på en bjergtop. Gror træet for hurtigt, uden først at skyde ordentlig rod, bliver det modtageligt for at blive revet op og ødelagt af vindene. Men etablerer det et solidt fundament, vil det opnå et langt liv og en imponerende udsigt.

xxx

Kærlighed

Giv dig tid til fordybelse i dit forhold. Gå stabilt og tålmodigt frem.

Forretning

Du bør tage dig tid til at fokusere på de store og små detaljer i din virksomhed. Det er kun muligt at perfektionere fremgang, når fremskridt sker stabilt og tålmodigt.

Personligt

Fokusere på enkeltdelene i dit liv for at sætte pris på dets mangfoldighed. Skønt vi ofte begærer hurtige fremskridt – vi ønsker at ændre éns mening i dag, få en undskyldning nu, opnå alle vore mål øjeblikkeligt – må vi før eller senere lære at forstå, at den eneste varige fremgang er gradvis fremgang.


Spørg I Ching

Oversigt


I CHING  og DE 64 HEXAGRAMMER HELT ENKELT

I Ching (Forvandlingernes bog) menes at rumme al østens visdom, koncentreret i 64 hexagrammer, som du kan konsultere og få vejledning omkring – ja faktisk hvad som helst.

Den etik og opfattelse af rette handlemåder i forskellige situationer, der tilskyndes igennem I Ching, er præget af værkets oprindelse i taoisme, filosofien fra Konfutse  og østlig tankegang. At være opmærksom på hvilken form for handling, I Ching tilskynder og anser som “den rette måde”, er vigtig, da I Ching er en handlingsvejleder, der søger at hjælpe mennesket med at handle ret i livets forskellige situationer.

I Ching er en etik eller en visdomsbog, hvor spådommene søger at understøtte handlinger, der opfattes som idéelle eller ønskværdige. Her får du den korte forklaring på hexagrammerne. Du får essensen af hvad heksagrammet råder dig til - opdelt på livsområderne: Generelt, Kærlighed,  Forretning, Personligt.

Ønsker du uddybende info om de anbefalinger som I Ching giver igennem hexagrammer, kan du også læse den komplette beskrivelse af hexagrammerne. Eller måske du har lydt til at læse lidt mere om baggrunden for de anbefalinger som I Ching giver. Benyt menubjælken til højre for at finde det du gerne vil vide mere om.

Det hexagram du trækker, rummer svarene på dit spørgsmål. Måske du ikke synes svaret er rigtigt, måske du ikke forstår svaret. Men dette er hvad i Ching råder dig til.Der er en grund til at du har trukket netop det hexagram. Naturligvis kan du trække et nyt hexagram indtil du finder det svar du gerne vil have, men så undgår du den visdom, succes, fremskridt, som I Ching gerne vil hjælpe dig med at opnå.

Spørg i Ching om kærlighed

Spørg i Ching om kærlighed

Spørg I Ching om forretning

Spørg I Ching om forretning