Drømmesymbol Antilope

drom-dyr-antilopeDrømmer du om et dyr, skal du se nærmere på hvad du forbinder dette dyr med. De fleste mennesker forbinder antiloppen med hurtighed, opmærksomhed, Afrika. Men måske du engang har set nogle antilope gevir hænge på en væg og det er denne forbindelse som drømmen forsøger at spore dig ind på? Stikord: Nervøs, opmærksom, reagerer samlet i flok, et flokdyr, holder sammen, flygter i flok, hurtig, undviger farer, energisk, i bevægelse.

I drømmetydning opdeles dyr efter: havets dyr, krybdyr, fugle, insekter, fantasidyr. Drøm om dyr antages først og fremmest at have noget med instinkter at gøre, hvor det enkelte dyr er udtryk for det pågældende instinkt.

Men drømmens betydning kan også være en sammenhæng hvori dyret indgår på en eller anden måde. Du har fx gået en tur i zoologisk have og set de mange antilopper. På denne udflugt var du sammen med en person og I kom op og skændtes over dit overforbrug af penge, din spillelidenskab eller lign. Når du efterfølgende ser en antilope i dine drømme kan det være en reference til din spillelidenskab og hvorledes det går med denne, og således egentlig ikke have så meget med selve antilopen at gøre.

Men antilopen har en betydning for din drøm. Ellers ville den ikke være i din drøm. I drømme er intet helt tilfældigt. Spørgsmålet er så om betydningen skyldtes noget vi almindeligvis forbinder med antiloper i drømmetydning, eller årsagen er en mere personlig oplevelse i forbindelse med antiloper eller symboler herpå, fx deres gevir, en porcelænsfigur af en antilope eller lign.

Se også: Dyr

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.