Drømmesymbol Bil

drom-bilEn bil er symbolet på retning, styring og kontrol i drømmerens liv. Man følger sin egen rute og kører efter egen planlægning. Om det er en folkevogn eller en 8-dørs limousine siger noget om den måde drømmeren forholder sig til sin kontrolside på.

Hvem sad bag ved rattet? Førersædet er drømmerens naturlige plads i den indre bil, mens føreren af bilen fortæller noget om at ønske kontrol og styring. Se også på hvor du var på vej hen i bilen, om der var andre med? Kørte i hurtigt? Fart har noget at gøre med dit vågne livs tilstand, og din energi for tiden. Har du fart på?

Bemærk også farven på bilen, og læg også mærke til bilens tilstand. En bil kan også indikere noget om selvhævdelse, et ønske om at “fylde” mere, ofte seksuelt. For mange mennesker, især mænd, udgør det køretøj de ejer, en væsentlig del af deres image, ofte i seksuel henseende.

For meget fart på bilen? Drømmer du, at du mister kontrol med din bil – bremserne virker ikke, udsynet er begrænset, underlaget er glat, etc. – kan det være et billede på, hvordan du i dit liv lige nu har alt for travlt. Så travlt at du er ved at miste kontrollen over et eller andet. Drømmer du at du kører bil og bilen kører ud over en skrænt eller forulykker, er det et stærkt billede på, at du har alt for travlt i dit liv, og bør sætte farten ned.

Bilens tilstand –  I dine drømme er du ofte selv de emner som optræder. Eller rettere de er repræsentanter for dig, din krop, din karriere, dit kærlighedsliv, etc. Derfor kan typen af bil og bilens tilstand sige meget om hvad det er repræsentant for i drømmen. Drømmer du om en nedslidt brugt bil kan det derfor være et billede på at din krop ganske enkelt er slidt ned.

Drømte du om at kører i en lastbil og følte dig tryg herved, kan drømmen indikerer at du føler dig tryg, på rette vej, at du har kontrol over dit liv. Lastbilens indhold kan repræsenterer de ansvar du har påtaget dig, eller som påhviler dig. Men lastbiler kan også opfattes som tunge og uhåndterlige og ud fra denne betragtning kan drømmen tolkes som at du bærer på en tung, uhåndterlig byrde.

Se også: Bevægelse | Farver | Køre | Transportmidler

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.