Drømmesymbol Blæst

Drøm om vind

Når vejrforhold indgår som en aktiv del af din drøm peger det mod naturkræfter. Kræfter udenfor din kontrol, som du er underlagt. Du bliver pisket af regn i ansigtet, du bliver blæst omkuld, kulden får alting til at stivne, varmen får alting til at smelte etc. Det er ikke din skyld at solen smelter isen, eller stormen blæser et hus omkuld – dette er naturkræfter som vi mennesker er underlagt, og derfor kan drømmen henvise til noget som er udenfor din kontrol.

Du kan dog også styre vejret selv i din drøm. Det er jo dig der drømmer og dit bevidste fortæller dig hvordan det hele burde være, mulige løsninger på dine udfordringer. Så drømmer du at noget bliver udsat for snevejr, sidder frysende i en hytte uden meget varme og lignende kan det være et udtryk for hvordan du synes det burde være!

Blæst i ansigtet, modvind på cykelstien og lignende vejrforhold som hindre dig i at komme fremad, repræsentere netop det. Noget hindre din fremgang.  Uvejr som kraftigt blæsevejr får alting til at flytte sig. Drømmen kan derfor pege på at du gerne så noget blev omrokeret, flyttet lidt rundt.

Kraftigt uvejr hvor det blæser meget kan også være udtryk  for at du er nervøs for hvad der venter i fremtiden. Blæst bringer meget forskelligt med sig. Dette kan være varme vinde som blæser din vej. Eller kolde isende vinde. Eller der kan flyve teglsten og andre elementer rundt i luften. Set i dette perspektiv er drøm hvor det blæser meget et udtryk for usikkerhed om noget. Måske en aktuel situation som der ikke rigtig er styr på. Eller måske noget du ved kommer lige om lidt. Måske omrokering på jobbet, en livsændring af en slags.

Se også: Byge | Frost | Is og sne | Jordskælv | Kulde | Lyn | Orkan | Paraply | Regn | Regnbue | Skyer | Tordenvejr | Tornado | Tåge | Uvejr |  Vejrforhold | Vulkaner

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.