Drømmesymbol Drage, dyr

dreams-drageEn drøm om en drage kan have noget med din seksuelle drift at gøre. Du må se på din lidenskab generelt – lidenskab til et andet menneske eller til et projekt. Dragen kan også repræsenterer en art af din skyggeside og dermed kvaliteter som du ønsker at arbejde med, og forhåbentlig slippe af med eller slutte fred med. På den måde kan dragen repræsentere stærke personlige eller universelle drifter. Men drømmen kan også være en opfordring til at tæmme “din indre drage” eller skyggeside.

I kinesisk astrologi er dragen et af “stjernetegnene” – “årstegnene”, og hvis du er interesseret i kinesisk astrologi, kan drømmen antyde at du bør tolke drømmen udfra denne betragtning. Dragen repræsenterer også mange sider i eventyr og historier, – det er et stærkt symbol i alkymien, så find din egen tilknytning til dragen som symbol.

Læg mærke til om du var bange for dragen, spyede den ild, kan det betyde at du skal have fat i din lidenskab, men læg også mærke til hvordan dragen iøvrigt agerede. Se på dine følelseser af angst eller beundring, når du vågner. Og husk, at dragen er et fantasidyr; drømmen vil måske opfordre dig til at gå ind i eventyrets verden for en stund, for at hente inspiration til din egen udvikling.

Se også: Eventyr | Fantasi og fortidsdyr

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.