Drømmesymbol Ekko

dreams-ekkoRåbte du så højt, at det gav ekko, kan drømmen henvise til at du føler du ikke bliver hørt. Forsøg at huske hvad ekkoet sagde. Og se om du kan finde ud af hvor du befandt dig? Det kan også være en stemme du hører, som kommer fra din underbevidsthed og den er værd at lytte til. Se efter andre symboler i drømmen, bl.a. omgivelserne – de repræsenterer en vigtig del af tolkningen af symbolet. Mærk også dine følelser når du vågner.

Ekko er i græsk mytologi en nymfe (Ekho, Echo) som blev straffet af Hera ved at stemmen blev taget fra hende og hun kunne derefter bare tåbeligt gentage det sidste andre sagde. Ekko var i øvrigt forelsket i Narcissus (ham som var forelsket i sig selv, sit eget spejlbillede) så hun var ikke udpræget heldig. Om din drøm om Ekko har noget med den mytologiske Ekko at gøre afhænger helt af dine tanker når du tænker på begrebet Ekko.

At blive mødt af et ekko kan også henvise til det at efterligne, møde en gentagelse, en kopi, et spejlbillede, ikke at komme nogle vegne for det eneste man får tilbage er sin egen stemme der langsomt uddør. At blive snakket efter munden af venner og kollegaer, der måske søger at undgå en konflikt, konfrontation og derfor taler dig efter munden som en papegøje – måske dette har noget med din drøm at gøre?

Se også: Dubleant | Tvilling | Dukke | Mime | Professioner | Dobbeltgænger | Stemmer 

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.