Drømmesymbol Ekshibitionisme

dreams-blotterDen amerikanske psykoanalytiker Robert Stoller (1925-91) har beskæftiget sig indgående med den seksuelle lyst, der knytter sig til perversioner som fetichisme, pædofili, ekshibitionisme, transvestisme etc. Ifølge Stoller iscenesætter den perverse forbudte seksuelle fantasier i et scenario bygget op omkring ubevidste barndomskonflikter. I et symbolsk reparationsforsøg vender den perverse sin barndoms passive afmægtighed til aktiv handlen. Når ekshibitionisten blotter sig, får han bekræftet af beskueren, at han har en penis, og bearbejder derved sine i barndommen grundlagte mindreværdsfølelser.

Skønt vi ofte forbinder det at blotte sig med særlingen i en trenchcoat eller regnfrakke, der ynder at springe frem fra bag et træ eller busk og blotte sig overfor andre. Men… der er jo mange måder at blotte sig på.

I vores drømme kommer vi ofte til at blotte os. Vi er nøgne, eller vores hat falder af, eller vi kommer til at gøre os uheldig bemærket – vi blotter os på mange måder, hvilket er din underbevidsthed, der søger at lede dig hen på det område som trænger til opmærksomhed. Drøm om at blotte sig overfor andre, kan således også være, at sige sin ærlige mening uden omveje. Den nøgne sandhed.

Ekshibitionisme er en sygelig trang til at vise sig frem. Se mig! Trang til at vise sig eller optræde. Hvis du i din drøm optræder som ekshibitionist så er der noget i dit liv som mangler opmærksomhed. Hvad dette er finder du ud af ved at kigge på sammenhænge i drømmen. Hvis opmærksomhed søgte du at vække?

Se også: Seksualitet | Bifald | Spotlight

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.