Drømmesymbol Elefant

dreams-elefant-2De fleste Vesterlændinge vil ikke have drømme om elefanter som noget gentagende, men derimod om hesten. Begge dyr symboliserer vores forhold til jordforbindelse, vores “grounding”. Associationen af elefanten med lykke stammer sandsynligvis fra den indiske gud Ganesha.

Red du på en elefant? – kunne drømmen betyde, at du behersker dine problemer, nok især hvad angår tålmodighed og viljestyrke. Hvis du samtidig var en del af en prosession, kan det henvise til at du føler dig hævet over andre og at du har tendens til at prale. Hvis du i drømmen frygtede elefanten, kan det betyde at du er tynget at et stort problem. Generelt er elefanten et symbol på styrke og tryghed.

Din drøm om en elefant har dog først og fremmest betydning ud fra hvad du forbinder med en elefant. Hvis du har set en elefant i Indien vil drømmen måske pege herimod. Har du derimod set en elefant i Zoo vil drømmen måske pege herpå. Altså er betydningen af din elefant i drømmen afhængig af hvilke oplevelser du har haft med elefanter. Dette er, hvad drømmen gerne vil spore dig ind på. I forbindelse med den oplevelser du har haft med en elefant ligger der en advarsel, noget du bør være opmærksom på, noget som har betydning for løsning af et problem.

Se på hvad elefanten betyder for dig og hvilke egenskaber dette mægtige dyr har, som du eventuelt identificerer dig med. Se også på de andre symboler i drømmen. Var du overvældet, da du vågnede? Eller var du angst? Læg mærke til dine følelser.

Se også: Cirkus | Dyr | Dyrepasser | Hest

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.