Drømmesymbol Ensomhed

dreams-ensom-1Drømmen viser dig noget om din tilstand i dit vågne liv. Se på hvilke symboler der ellers viste sig i drømmen for en mere fuldstændig tolkning. Drømmen kan også symbolisere at du isolerer dig for tiden, og måske bekræfter drømmen at det netop er det du har brug for, men ensomhed er betalingen for at være sig selv og dvæle ved sit behov for at være alene og gå indad i dig selv.

Er du enlig i din drøm er dette ikke nødvendigvis en kommentar til at du er alene i virkeligheden, ej heller en ønskeopfyldende drøm! Måske er det snarere en opfordring til dig om at der er noget du bør gøre på egen hånd, og så må du spørger dig selv, om du er stærk nok til at gøre det og ellers bede om hjælp til det.

Drømmen kan også fortælle dig eller bekræfte dig at du i virkeligheden føler dig ensom i dit liv lige nu, og det er trist at mærke ensomheden. Drømmesymbolet kan derfor hentyde til at du skal gøre noget ved ensomhedsfølelsen, søge nye bekendtskaber, blande dig med folk, deltage i forskellige aktiviteter. Med drømmen kan være et billede af din situation – og samtidig opfordre dig til at tage ansvar for denne. Se på de andre symboler, og mærk dine følelser når du vågner. Tænk også på hvad du søger, for ikke at mærke ensomheden. Kærlighed? En partner? Venner?

Se også: Sindstilstande | BekymringNedtrykthed | IsoleretDepressionAfstand | Karantæne | Enlig

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.