Drømmesymbol Hår

dreams-krop-haar

En drøm om hår, vil muligvis handle om selvagtelse – håret symboliserer styrke og selvagtelse. Hvis du drømte at du tabte håret, kan det betyde tab af selvagtelse i dit vågne liv, og skaldethed symboliserer ofte tab af selvrespekt.

Hår er et symbol på livskraften, og for mange er det forbundet med erotiske undertoner – for mænds vedkommende er der en stærk forbindelse til potensen, og kastrations angst. Nu om dage hvor mange mænd vælger at rage håret af, får symbolet en lidt anden betydning, idet det så symboliserer at man ønsker at være trendy og med på moden, mens det at få barberet håret af som straf for upassende opførsel (som skete i gamle dage) hænger måske sammen med et afsluttet erotisk kapitel.

Derfor er det vigtigt at tage din alder i betragtning når du skal analysere denne drøm om hår, idet du – hvis du er gammel, vil huske krigens tid, hvor koncentrationslejrens beboere fik håret barberet af. Og dette taler om ydmygelse og nedgørelse. Tænk nøje over de andre symboler du finder i drømmens sammenhæng; det kunne give dig et vigtigt budskab.

Drøm om at få sat ekstra hår på er udtryk for ønske om at styrke sin vitalitet, livskraft, seksualitet. Hvis du drømmer at du gennemgår kemoterapi og derfor taber håret, har drømmesymbolet en anden betydning, som handler om sygdom og dødsangst.

Se også: Paryk | Skaldethed

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.