Drømmesymbol Hjem, bolig

Drømme om dit eget hjem symboliserer oftest tryghed. Det er her du kan være fri og dig selv, og det er ofte her du tilbringer din fritid. Hvis du kom hjem fra ferie, hvordan oplevedes det så i drømmen? Fandt du gensynsglæde? Denne gode fornemmelse i maven af, endelig at være “kommet hjem”?

Alt efter hvordan du har det med dit hjem og dine nære omgivelser, symboliserer drømmen lidt forskelligheder. Derfor er det vigtigt at du finder så mange symboler fra samme drøm frem. Under alle omstændigheder skal drømmen nok tolkes i forbindelse med dit barndomshjem contra dit nuværende hjem, samt dit forhold til dine forældre. Det kan også være at drømmen siger “kom hjem” – ikke nødvendigvis i fysisk betydning, men at du måske for tiden er i ubalance i forhold til dine prioriteter, og din underbevidsthed opfordrer dig til at komme tilbage til dine fundamentale livsværdier.

Måske tænker du for øjeblikket på at stifte familie, eller få dit egen hjem for første gang. I så fald kan drømmen være særlig betydningsfuld og sige dig noegt om din sande holdning til fremtiden. Læg mærke til dine følelser når du vågner. Er du spændt på fremtiden? Er du lykkelig over at skulle finde dit eget hjem? Eller var der nervøsitet og usikkerhed forbundet med det at stifte dit eget hjem?

Se også: Bygninger og huse / Familie / Forældre / Hule / Korsvej / Rede

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.