Drømmesymbol Ild, brand

dreams-ild-1

At drømme om ild betyder ofte at områder i tilværelsen er under forvandling, altså at man har et behov for at omlægge sit liv og værdier. Ild er nok det element vi frygter mest og samtidig har den største respekt for. Når noget brænder ”forsvinder” det, bliver til aske og vi skal så bygge nyt helt fra bunden. De store livsfaser kræver denne form for omlægning og det vil typisk være her at ilden optræder i drømmene. Lidenskab, begær, varme følelser. Ild er symbolet på transformation og forvandling i en større målestok, dvs. i mere overordnede sammenhænge.

  • Ildsted, kamin: Hjemmet.
  • Gnide træstykker mod hinanden for at lave ild: Samleje.
  • En bygning i brand, skovbrand, enhver form for ild som er udenfor kontrol: Et skæbnesvangert følelsesudbrud. Ekstreme, ukontrollable lidenskaber, deres ødelæggende truende aspekt og måske individets magtesløshed og rædsel. Ild og vand udelukker gensidigt hinanden og kan bruges til at repræsentere en indre konflikt.
  • Bekæmpe en brand: Berolige lidenskaberne. Andre former for ophidselse ud over begær: en indre stemning af energi, lethed, bevægelighed. Ildens rensende og forvandlende kvalitet.
  • Sætte ild til et hjul: Et opgør imod ens skæbne; skæbnehjulet.

Se også: Bål | Gas | Ovn | Pejs | Pyroman | Røg | Stearinlys | Tændstik

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.