Drømmesymbol Jamre (Beklage sig)

dreams-beklage

Selvmedlidenhed er oftest et udtryk for skuffede forventninger. Disse forventninger er blevet opbygget igennem mange år, som forestillinger om hvordan livet helst skal se ud for at man kan blive lykkelig. Men sådanne forestillinger er statiske tilstande, billeder i vores hoved, som ikke nødvendigvis modsvarer den ydre virkelighed og de tilbud verden har til os. Men fordi vi holder fast i og tror på disse, har vi ikke forberedt os på evt. afvigelser fra dem og har derfor ikke et sæt løsningsmodeller, til at forholde os til denne anderledes virkelighed, hvorfor vi sidder fast i de gamle forestillinger og krav uden evnen til at kunne ændre på vores virkelighed. Derfor ender vi i selvmedlidenhedens klør: vi mangler selvstændig handlekraft!

At opleve afmagt og derfor være bekymret, jamre, beklage sig er meget almindeligt i en drøm. Drømmen sætter dig ofte overfor udfordringer som din underbevidsthed gerne vil have at du finder en løsning på, og din reaktion i drømmen kan udmærket være at to dele af din personlighed står overfor hinanden, hvor den ene siger “Vi kan godt, kom nu, vi finder en løsning” – mens den anden siger “Det nytter ikke”.

Når man jamre sig er det fordi man ikke kan finde håbet. Man kan ikke finde en løsning på sine udfordringer. Men dette er netop hvad drømmen søger. Den søger at pege dig i retninger hvor du kan finde hjælp, finde svar.

Se også: Anima og Animus |  Yin og yang

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.