Drømmesymbol Kaktus

dreams-planter-kaktus

Kaktus-familien (Cactaceae) består af 111 slægter og ca. 1500 arter, som er sukkulenter og velkendte fra ørkenområder. Som andre sukkulenter er kaktus tilpasset et liv med lidt nedbør. Hos de fleste kaktusser er bladene omdannet til torne. Er der kaktusser i din drøm kan de betyde meget forskelligt.

Kaktus kan være et fallossymbol. Et fallisk symbol på den ret baske måde da kaktusser har torne! Deres form kan undertiden umiskendeligt sammenlignes med et erigeret lem og optræder der fallossymboler i dine drømme kunne det være at du skulle være opmærksom på deres betydning. Hvis du er mand og drømmer om en kaktus, kan det betyde at du måske har problemer med potensen eller har udfordringer i dit seksualliv.

Kaktus forbindes også med tørst, mangel på vand. Dette behøver bestemt ikke være negativt. I modsætning til en udtørret brønd så indeholder kaktus rent faktisk væske som kan sikre din overlevelse hvis du pludselig befinder dig tørstig i et ørkenlandskab. Så associationen med vandmangel kan være både negativ og positiv. Kaktussen kan være din redning, men den kan også være indikation på at der er noget, der mangler at blive vandet, dyrket.

Kaktus er ofte meget smukke, men de har torne og er kun beregnet til at kigge på, ikke røres ved. Har det nogen betydning for nogle områder, nogle mennesker i dit liv?

Endelig er kaktus en formidabel overlever. Hvor alt andet er visnet og givet fortabt står den stolt og overlever i den bagende sol. Kaktus kan således være symbol på lysten til at sejre, overleve.

Se også: Planter

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.