Drømmesymbol Klokker

dreams-klokker

Udtrykket: “Hvem ringer klokkerne for?” er en hentydning til døden og dermed livets afslutning. Klokker bliver også brugt til at advare om faretruende situationer. Klokken bliver brugt i kirken, for at kalde til samling. Der er et ordsprog der siger: “når en klokke ringer, får en engel sine vinger”. Som fællesnævner kan man sige at klokker symboliserer at der kaldes til samling og i drømmene vil det så sige at der er brug for at samle sig i den indre virkelighed.

For vestlige mennesker symboliserer en ringende klokke ofte død, hvorfor en klokke kan symbolisere et tab eller afsavn. Hvis det var dig der ringede med en klokke i drømmen kan dette være en opfordring til at du spreder nogle nyheder, tiltrækker dig opmærksomhed eller på en eller anden måde gør opmærksom på dig selv.

Frihedsklokken (The Liberty Bell) er en stor klokke i bronce, der for amerikanerne symboliserer frihedsbegrebet. Tibetanske bedeklokker (Tingsha) benyttes som forberedelse til meditation. Når klokkerne slås sammen lyder en klar, ren, rensende lyd som kan fokusere sindet før og efter meditationen. Et klokkespil kan referer til en mands nosser, etc. – Klokker har således mange betydninger og betydningen af dine klokker i din drøm finder du ved at kigge på helheden af din drøm. de brudstykker du kan huske.

Det kan også sagtens være at klokken, lyden af klokker i sig selv ikke har nogen betydning. Men at det derimod er tidspunktet eller stedet hvor du hørte nogle klokker som har betydning for tolkning af din drøm. Fx hørte du smukke dørklokker, da du gik ind i en gammel butik og dette er hvad drømmen søger at sporer dig hen imod. Eller du hørte rådhusets timeklokke på præcis det tidspunkt hvor et eller andet skete for dig eller nogle du kender. Altså at det er stedet, tidspunktet, hændelsen, som har betydning.

Se også: Alarm | Stemmer | Instrumenter

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.