Drømmesymbol Knuse/destruere

At knuse og destruere er vores alle sammens impuls til at gøre, når vi er vrede eller frustrerede. Derfor opfandt man i sin tid “det muntre køkken” i Tivoli. Du bør se på, om drømmen handler om at du bliver destureret eller demoraliseret på din arbejdsplads, eller i dit private liv. At knuse noget hænger ofte sammen med en følelse af vrede der er stængt inde.

Hvad var det du knuste? Måske føler du dig selv knust i privat sammenhæng i dit vågne liv, og det er det din underbevidsthed arbejder med. Knuse og destruere kan have forskellige symbolske betydninger, alt efter hvad det var du knuste/destruerede, men måske handler drømmen om at løse livets gåde, ved at knuse hængelåsen til gådens oprindelse. Prøv at finde yderligere aspekter af drømmen, og mærk din følelse da du vågnede.

At knuse glas kan handle om knust tillid. Glas og tillid er begge skrøbelige størrelser og et skår i glasset går aldrig væk. Benytter du et værktøj eller en maskine til din handling med at destruere, knuse noget så se også dette drømmesymbol – hammer, bulldozer, etc.

Se også: Fallit | Fejde | Nedrivning | Redskaber | Regnbue | Revne | Rædsel | Smadre | Ødelægge

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.