Drømmesymbol Krybe

I drømme kan du knæle for en anden, kaste dig i støvet foran en person, krybe foran et andet menneske eller begreb som udtryk for din respekt, din beundring. Dette kan være ganske sundt at have noget man ser op til og beundre, autoriteter, berømte personer, helte, etc. At krybe for nogen kan være et udtryk for at denne person kan eller gør noget som du selv ikke formår eller tør. Hvis du i drømme kryber overfor store personligheder som har gået forrest i kampen for at kæmpe mod uretfærdighed, raceadskillelse, nepotisme, eller andre forhold hvor der i kulissen står mægtige magter klar til at tryne alle som kommer på tværs – fx skattevæsenet, politiske aktivister og lign – så er din drøm blot udtryk for beundring over at disse mennesker har modet til at gøre noget, skønt de herved bringer dem selv i skudlinien.

Men i det “At krybe” ligger ofte noget mere end blot beundring, at se op til og have respekt for noget. Kryber du af beundring eller frygt? Der ligger i ordet krybe en underkastelse, noget underdanigt hvor man tilsidesætter sig selv ift man kryber overfor. Kryber du i drømmen overfor fx en (potentiel) kæreste peger dette ikke imod sund beundring og et godt kommende ligeværdigt forhold, men mere imod en ubalance, som du bør kigge nærmere på. Ligeledes hvis du kryber over for din chef. Du bør således være meget opmærksom på om din kryben i drømmen indeholdt elementer af angst, frygt, at du følte dig forpligtet til at krybe. Eller om det blot var et udtryk for respekt og beundring.

Endelig bør nævnes at krybe også kan pege imod tanker om “Sadomasochisme”. Og at krybe på grund af fysiske forhold, se: “Krøbling”, “Amputation”.

Se også: Amputation / Berømte personligheder / Beundring / Krøbling / Sadomasochisme / Underkastelse | Knæle

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.