Drømmesymbol Ord, tale

Hvis du drømmer i ord symboliserer det at du er disponeret for at forstå budskaber bedre ved verbal tale/skrift end i billedsprog. Det er vigtigt at du kan huske ordene, der kan ligge et stort budskab til dig i dem. Det kan også i mange tilfælde være beskeder fra hjælpere/skytsånder om enkle og ligetil anvisninger på, hvordan man tager det næste skridt i sin proces.

Hvis du drømmer om at gentage ord er det formentlig fordi du tænker på det at chante – gentagelse af ord – Chanting baseret på gentagelse af ord, sætninger, mantra – og ideen, formålet, hensigten er at sætte personen i en meditativ tilstand / hjælpe med at meditere. Ordet chanting kommer fra engelsk og den danske benævnelse er egentlig recitation men oftest benyttes de engelske betegnelser chante, chanting. Man benytter at chante i buddhismen og yoga, men der kan udmærket laves en parallel til det at fremsige den samme bøn gentagne gange. For den ikke-kyndige og for lægmænd kan chante i øvrigt også forveksles med populær psykologi fra især 1990erne hvor det blev fremført at hvis man bare gentager det samme overfor sig selv tilstrækkelig mange gange så bliver det en sandhed – altså sætninger i stil med “Jeg er et succesfuldt menneske” og lign.

Se også: Avis / Bog / Brev / Sang / Stemme, din egen eller andres / Tale

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.