Drømmesymbol Skildpadde

En skildpadde tager tingene roligt, det er et sky dyr og dets bløde krop er dækket af et skjold. Den bevæger sig langsomt, nogle arter af skildpadder kravler på land for at lægge æg, og når de er klækkede henter hunnen ungerne og fører og leder dem til vandet. Drømme hvori indgår skildpadden er sandsynligvis en henvisning til at du skal tage det lidt mere roligt følelsesmæssigt (idet skildpadden jo lever det meste af sit liv i havet, som symboliserer dit følelsesliv)i dit vågne liv. Livet skal ikke overstås i en fart, måske har du brug for at meditere for at finde din indre ro.

Drømmen indikerer samtidig at du ofte gemmer dig fordi du føler dig sårbar, og din underbevidst opfordrer dig til i øjeblikket at fastholde dette. Måske er du ikke klar til de store konfrontationer og det er i orden at beskytte sine sårbare sider. Tænk over hvordan skildpadden optrådte i drømmen – og tænk over andre vigtige symboler. Husk dine følelser da du vågnede.

Se også: Bevægelse / Blæksprutte / Dykke / Dyr

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.