Drømmesymbol Ukrudt

Meget afhænger af hvordan du har det med ukrudt. Total mangel på ukrudt kan være ganske sterilt og koldt. Ukrudt langs en vejkant kan være smukke og vidne om naturens mangfoldighed og overlevelsesevne. Anskuer man ukrudt som en plante, der ikke er hvor den skal være, er ukrudt i drømmen en advarsel. Ukrudt er svært at komme af med og det kan kvæle de planter man egentlig gerne vil have til at gro. Repræsenterer ukrudtet nogle påtrængende eller generende venner eller kolleger?

I drømme er ukrudt ofte noget vi gerne vil af med. Ander symboler for det samme er vorter, bylder, snavs på tøjet og noget der klistre fast under skoen. Så kig efter hvad det var som ukrudtet truede med at kvæle. Drømmen kan dog også pege på det stik modsatte. At du er træt af at alting skal plejes og passes kunstigt, holdes snævert indenfor rammer, ikke få lov til at udvikle sig naturligt – og du således har længsel efter frihed, efter at nedbryde nogle normer, rammer. “Ukrudt forgår ikke så let” Måske drømmen peger i retningen af overlevelse på trods?

Se også: Blomster / Bylder / Have / Klister

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.