Drømmetydning – Drøm om at blive kvalt

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om at blive kvalt

At blive kvalt, røg, besvær med at få luft, etc.

Drømmetydning kvalt. At blive kvalt i drømme er meget almindeligt. Drømmer du om at kvæle nogen er dette naturligvis et stærkt drømmesymbol. Men det er positivt! så bare rolig. Det som dette drømmesymbol er udtryk for er at du er klar til at tage et opgør, at få ryddet op i dårlige relationer, du er altså inde på rette spor. Drømmesymbolet har meget tilfælles med drømmesymbolet døden.Der er tale om at få ryddet noget af vejen så der kan blive plads til noget nyt.

Drømmer du om at andre kvæler dig er det vitterligt hvad du inderst inde føler. Den eller de eller det sted som forsøger at kvæle dig, synes du ubevidst hindrer dig i at flyve frit, i at udfolde dig. Så tænk lidt nærmere over hvad det er som den, de eller det sted hvor du bliver kvalt, eller føler dig kvalt i din drøm, forhindrer dig i at gøre.

Husk også at alt i din drøm er dig – så det er altså ikke andre der hindre dig i noget som helst. Det er dine egne forestillinger om grænser, som din underbevidsthed sætter spørgsmålstegn ved. Eller sagt på en anden måde, så prøver din underbevidsthed at fortælle dig at du kan meget mere, end du (dit vågne jeg) tror at du kan.

Kvæler du dig selv i drømmen er det et meget tydeligt billede på, at du selv på en eller anden måde – i det du gør, siger eller tænker – begrænser dig selv på en måde så det hindrer dig i at trives og udvikles.

I lighed med at drømme om at drukne kan en kvælningsdrøm også være et billede på, at du har for meget virvar omkring dig, for mange løse ender. Du kan ikke følge med længere, og din hjerne og din krop har brug for, at du gearer ned.

Når der er røg kan man ikke se klart. Er der nogle områder i dit liv som du ikke kan se klart? Prøv at se igennem røgen, hvad er der på den anden side? Hvad er dette repræsentant for? Læg også mærke til hvilken farve røgen havde og hvor tæt den var. Røgen er måske en indirekte hentydning til drømmesymbolet Ild, som et symbol, på noget der ligger og ulmer.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om at blive kvalt, at kvæle. Som supplement til fortolkning af din drøm så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer