Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om at køre i bil

En bil er symbolet på retning, styring og kontrol i drømmerens liv. Man følger sin egen rute og kører efter egen planlægning. Om det er en folkevogn eller en 8-dørs limousine siger noget om den måde drømmeren forholder sig til sin kontrolside på.

Hvem sad bag ved rattet? Førersædet er drømmerens naturlige plads i den indre bil, mens føreren af bilen fortæller noget om at ønske kontrol og styring. Se også på hvor du var på vej hen i bilen, om der var andre med? Kørte i hurtigt? Fart har noget at gøre med dit vågne livs tilstand, og din energi for tiden. Har du fart på?

Bemærk også farven på bilen, og læg også mærke til bilens tilstand. En bil kan også indikere noget om selvhævdelse, et ønske om at “fylde” mere, ofte seksuelt. For mange mennesker, især mænd, udgør det køretøj de ejer, en væsentlig del af deres image, ofte i seksuel henseende.

For meget fart på bilen? Drømmer du, at du mister kontrol med din bil – bremserne virker ikke, udsynet er begrænset, underlaget er glat, etc. – kan det være et billede på, hvordan du i dit liv lige nu har alt for travlt. Så travlt at du er ved at miste kontrollen over et eller andet. Drømmer du at du kører bil og bilen kører ud over en skrænt eller forulykker, er det et stærkt billede på, at du har alt for travlt i dit liv, og bør sætte farten ned.

Bilens tilstand –  I dine drømme er du ofte selv de emner som optræder. Eller rettere de er repræsentanter for dig, din krop, din karriere, dit kærlighedsliv, etc. Derfor kan typen af bil og bilens tilstand sige meget om hvad det er repræsentant for i drømmen. Drømmer du om en nedslidt brugt bil kan det derfor være et billede på at din krop ganske enkelt er slidt ned.

Drømte du om at kører i en lastbil og følte dig tryg herved, kan drømmen indikerer at du føler dig tryg, på rette vej, at du har kontrol over dit liv. Lastbilens indhold kan repræsenterer de ansvar du har påtaget dig, eller som påhviler dig. Men lastbiler kan også opfattes som tunge og uhåndterlige og ud fra denne betragtning kan drømmen tolkes som at du bærer på en tung, uhåndterlig byrde.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om at køre bil. Som supplement til fortolkning af din drøm så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer