Drømmetydning – Drøm om at køre i bus

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om at køre i bus

Drøm om at være passager, kører i bus, blive kørt afsted, etc

Som drømmesymbol er transportmidler (biler, tog, færger, busser osv.) indretninger, der transporterer personer (enkeltvis eller i grupper) fra ét sted til et andet: Fra én position til en anden – på det indre plan, naturligvis. Fra ét ståsted til et andet. D.v.s. de symboliserer ændringer. En gunstig ændring af personligheden. En modning. Et skridt i dét, Jung kalder individuationsprocessen.

Alle transportmidler henviser til en bestemt måde at bevæge sig rundt på. Det har således ofte noget at gøre med status eller ens manglende følelse af at have opnået den status man synes man burde have. Det kan dog også være en dagsrest, hvis du ofte benytter dig af busser.

Idet bussen er lang og kører med fart, er bussen, ifølge Freud, et fallossymbol, på lige fod med et tog, en tunnel og et tårn. Således henviser drømmen måske til din seksualitet.

Da bussen har en chauffør, der bestemmer ruten og styrer bussen, betyder dette at du ikke skal tage ansvar, men overlade dette til andre. Når du i din drøm sidder i en bus kan det være et billede på, at du lever dit liv konformt, at du med andre ord “følger strømmen”, “gør hvad andre gør” etc. – og ikke følger din egen vej. Det var anderledes hvis du selv var buschauffør! Eller chauffør i din egen bil.

Hvor er bussen på vej hen? Er det et mål du glæder dig til og er du glad for dine medpassagere? Hvis bussen stødt bevæger sig igennem et smukt landskab, du så nogenlunde ved hvor i er på vej hen og du er okay med de andre passagere, er det et signal om hvorledes du lige nu bevæger dig fint igennem livet. Det modsatte er tilfældet hvis du ikke aner hvor i er på vej hen og dine medpassagere er enten mangelfulde eller du ikke har det okay med dem.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om at køre i bus. Som supplement til fortolkning af din drøm så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer