Drømmetydning – Drøm om at komme for sent, tidspres

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om at komme for sent, tidspres

Være forsinket, tiden løber afsted, kan ikke følge med, etc.

Drømmetydning – komme for sent / have travlt. At komme for sent / have travlt er et meget udbredt drømmetema, og hører til blandt de mest drømte temaer.

Drømme har sjældent et kronologisk forløb – alt hvad der har betydning eller er relevant for drømmens følelsesmæssige indhold eller tankerække danner forbindelse mellem de forskellige drømmescener. Tanker om din hele fortid og fremtid kan klemmes sammen i én drøm. Der kan således som oftest ikke skelnes mellem år, dage og timer: det ene kan stå for det andet – Eksempelvis klokken 10.30 kan være et symbol på alderen 10½ år. En dag: En levetid. Morgen: Ungdom. Eftermiddag: Manddom, en kvindes voksenalder. Aften: Alderdom.

At være under tidspres peger på det samme som i dit vågne liv – at deadline nærmere sig, at vi kun har en vis mængde tid tilbage til at nå opgaven, til at leve i, før nogle konsekvenser manifesterer sig. Således er drøm om at komme for sent udtryk for at et tidspunkt nærmer sig hvor vi skal præstere et eller andet. Alternativt tage stillingstagen til et eller andet. Vi føler os ikke klar hertil og derfor drømmer vi om tidspres, om at komme for sent.

Når vi drømmer at vi kommer for sent – eller er ved at komme for sent – handler det således mange gange om, at vi har for travlt, der er for mange løse ender, der er mere på dagsordnen end vi faktisk kan magte, vi presser os selv mere end vi reelt kan klare. Således er drømmen et signal om at du skal passe lidt på dig selv. Måske geare ned, og omprioritere ift. hvad der er vigtigst for dig – og så fokusere på det.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om at komme for sent. Som supplement til fortolkning af din drøm, så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer