Drømmetydning – Drøm om drab, at slå ihjel

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om at slå ihjel, drab

Drømmetydning drab, slå ihjel, mord, etc.

For det første må man betragte død som en ny begyndelse, hellere end som en fysisk død. Det vil være oplagt at hvis du dræber i en drøm så er det noget i dig du ønsker at gøre dig af med. Bliver du selv truet og dræbt vil det snare repræsenterer en død fra noget i dit liv og en genfødsel til en ny tilstand. Det kan også opleves som en indvielse af din bevidsthed.

Den figur, som drømmeren slår ihjel, kan være en personificering af en del af ham/hende selv, som der søges undertrygt, kvalt, tilbageholdt. I så fald er det vigtigt bevidst at forlige sig med det aspekt af sig selv, som man nære uvilje imod. Hvis man kan se denne del af sig selv i øjnene, uanset hvor ubehagelig den forekommer ved første blik og komme til at forstå de kræfter, der arbejder i en, kan man blive istand til at forvandle dem.

Således kan det eller dem du slår ihjel i en drøm repræsentere noget i dig selv, som du ikke vil stå ved, eller gerne vil skille dig af med. Det kan også være, at forskellige sider af dig strides, hvor eksempelvis den ”pæne” del af dig slås ihjel af en mere “brutal” side af dig selv. 

Du kan også drømme, at du slår dine forældre ihjel, hvilket naturligvis er ganske voldsomt. Men her må du spørge dig selv, om du på nogen måde kunne have en grund til at være vred på dem? Måske der er noget som i relationen til dine forældre ikke er blevet bearbejdet, noget som gør, at du ubevidst er vred på dem.

På samme måde kan du drømme at du slår dine børn ihjel. Og igen må du spørge dig selv om der er noget som gør at du ikke ønsker dine børn lige nu. Husk at dine drømme er positive. Dine drømme søger at guide og vejlede dig. Og gøre dig bevidst om det underbevidste, før dette hober sig op og bliver uoverskueligt.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om drab, at slå ihjel. Som supplement til fortolkning af din drøm, så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer