Drømmetydning – Drøm om fængsel

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om fængsel

Drøm om fængsel, at være indespærret, være lænket, etc.

Et fængsel er et sted, hvor man spærre folk inde, når de har gjort noget ulovligt. Hvis du drømmer om et fængsel kan det være et tegn på at der er noget i ditn underbevidsthed eller dit “overjeg” finder forkert og strafbart. Du er nødt til at se på drømmen som helhed – er man i fængsel sammen med nogle eller alene? Hvis du drømmer at du er fængslet på en forkert baggrund, uskyldig dømt, kan drømmen henvise til at du bliver misforstået i dit vågne liv.

Men at sidde i fængsel kan også henvise til isolation, isolere du dig for tiden? Eller føler du dig isoleret af andre mennesker. Drømme om fængsel henviser til en strafbar handling, så se på om du “har rent mel i posen”, eller om du har dårlig samvittighed. Drømmer du om dyr i fangeskab, er dette dig som er i fangeskab, og dyret er dig i den situation. Typisk vil dine tanker om dyret være de dele af din person som du ubevidst ønsker at sætte mere fri.

Drøm om at sidde i fængsel kan være et billede på, at du er begrænset i din udfoldelse. Dette kan være dig selv som ligger beslag på din egen udfoldelse ved ikke at tillade dig selv at leve, tænke, ytre dig frit. Det kan være at du lægger en dæmper på dig selv ganske unødigt. At du tøjler dig selv for at fremstå perfekt, afbalanceret. Drømmen vil da sige, at du skal til at tage disse overbevisninger op til overvejelse, de gavner dig ikke.

Eller, er det nogen eller noget som hindrer dig i at være fri/at være dig selv? Det kan være dit job, en ven/veninde, eller din kæreste? Drømmen er i så fald en opfordring til at du tager disse lænker, begrænsninger op til overvejelse. Du kan sagtens tillade dig at være dig selv, udtrykke dig frit, stå ved dine holdninger etc. Og drømmen søger at anvise dig veje til hvorledes du kan gøre dette konstruktivt og uden at skubbe nogle fra dig.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om fængsel. Som supplement til fortolkning af din drøm, så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer