Drømmetydning – Drøm om hund

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om hund

Drøm om hunde, hundehvalp, biske hunde, løsgående hunde, etc.

Drømmetydning hund. En hund kan, som mange andre dyr i drømme, ses som et billede på vores instinkter og drifter – det dyreagtige i os selv. Da en hund dog samtidig er ”menneskets bedste ven” vil hunde ofte være et billede på mere kontrollerede instinkter/drifter hos os selv, impulser vi har rimelig styr på. Dog kan vi – hvis vi er presset nok – fare i flint, og blive ukontrollabelt aggressive, ligesom en ellers veldresseret hund som bliver stresset. Sådanne mere aggressive sider kan altså lure lige nede under overfladen hos os.

En hund – i betydningen af menneskets bedste ven – kan i drømme også være et billede på en altid hengiven og trofast ledsager – måske en person i dit virkelige liv, som er sådan, men som du måske hellere ville være fri for? Måske du selv er en (alt for?) hengiven ledsager? Det kan altså også ses positivt (måske negativt). Drømmer du om en hund du havde for nogle år tilbage i dit liv kan den, ligesom personer du tidligere har haft en relation til, være en henvisning til denne periode af dit liv. Hunderacen kan også sige noget meget vigtigt om, hvad hunden i din drøm er et billede på; er det eksempelvis en vagthund eller en jagthund?
 

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

Drømmetydning – Drømmetemaer