Drømmetydning – Drøm om penge

drommetema-penge

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om penge

At finde penge, vinde penge, miste penge, brænde penge, etc.

Drømmetydning penge / skat. Penge repræsenterer i virkelighedens verden en værdi – og i drømmene ofte en psykisk / mental energi. Så at finde en skat – eller være i besiddelse af mange penge i drømme – kan være et billede på at være kommet i besiddelse af noget psykisk meget værdifuldt.

Penge er symbol for energi og dermed den måde vi udveksler på. Måden vi deler af os selv på,  afspejles tit ved pengedrømme. Drømmer vi at der ikke står ret meget på kontoen, er det et billede på at vi i den periode er i underskud. I den anden ende kan vi drømme at vi vinder millioner, som dermed bliver et billede på at vi har fået adgang til en større mængde energi og dermed større overskud.

Drøm om mangel på penge er meget almindeligt. Da penge i drømmetydning generelt står for følelser og selvagtelse, er det vigtigt at se på, på hvilken måde du mangler penge. Hvad er det du mangler penge til? Noget konkret du ønsker dig, eller er det bare en fornemmelse af utryghed, ikke at have penge nok? En drøm at gå fallit med et projekt kan betyde at du har tabt ansigt i dit vågne liv, og du må derfor se på din virkelighed. Men drømmen kan også referere til noget du har foretaget dig, som du er flov over.

Fattigdom i drømme peger ofte på nogle mangler, at du mangler noget beskyttelse imod en eller anden fare. Du er uden midler til at kunne håndtere de udfordringer du står overfor – disse manglende midler kan være penge i deres egentlig form, men det kan også være andre former for midler du mangler og som pengene så blot er et udtryk for. Fx manglende omsorg.

Drøm hvor man finder en skattekiste, vinder en masse penge eller på anden måde kommer i besiddelse af store værdier er ofte et billede på noget meget værdifuldt i dig selv, som du ikke før har været opmærksom på. Det kan være et talent, en kompetence, et livsområde, som du indtil videre ikke har haft særlig opmærksomhed på. Og når du drømmer at du vinder en quiz, finder en skat, får massevis af penge  – ja så handler det altså om, at dit ubevidste gerne vil have dig til at gøre meget mere ved dette talent, disse evner, muligheder.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om penge. Som supplement til fortolkning af din drøm så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer