Drømmetydning – Drøm om tænder

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drøm om tænder

At tabe sine tænder, rådne tænder, tænder der falder ud, etc.

Drømmetydning tænder. Tab af tænder (eller løse tænder), er et af de mest udbredte drømmetemaer. Drøm om at tabe tænder er meget almindelig. Vores tænder var oprindeligt meget vigtige for vores overlevelse. Havde man ingen tænder så kunne man ikke tygge maden og risikerede at sulte og blive afkræftet.

Senere blev tænder et status og sexsymbol. Altså det have have sine egne tænder, hvide tænder. Så når man drømmer om at mister sine tænder er der ganske meget på spil – man er bange for at miste sin overlevelsesevne, bange for at miste sin skønhed, bange for at miste sin evne til at kunne bide fra sig, bide sig fast, vise tænder, etc.

Det samme er tilfældet hvis du drømmer at dine tænder er rådne, at du har hul i tænderne, at dine tænder er gule og beskidte, at dine tænder er løse – sådanne drømme er ligeledes udtryk for at du er bange for at miste de to egenskaber vi hovedsagelig forbinder med tænder – som et redskab til at overleve og som et sexsymbol.

Således vil en drøm om at være tandløs betyde at du føler dig sårbar, relaterer sig til din styrke og være et signal om at du ikke føler at du er i stand til at bide fra dig. At du føler dig uattraktiv, ikke seksuelt tiltrækkende eller bare har en nedsat sexlyst.

En anden måde hvorpå man kan anskue tænderne og deres tilstand i drømmen – om der er huller heri, om tænderne er gule, løse og lignende – er ved at se på tænderne ud fra et udviklingssynspunkt. Som barn har man ingen tænder, så smider man sine mælketænder, får visdomstænderne trukket ud, og til sidst ender man måske op som tandløs. Anskuet på denne måde fortæller din drøm om tænder således noget om din personlige udviklingsproces, hvordan det går med karrieren, økonomien, at nå de mål du gerne vil her i livet.

At drømme du taber tænder igen og igen, betyder det samme som hvis du gentagne gange oplever noget i en drøm. Du har ikke fundet en løsning på din udfordring, du har stadig ikke løst problemet. Drømme om tænder der falder ud, som billede på en følelse af ikke at slå til. Mange drømmer at deres tænder falder ud i perioder af deres liv, hvor de føler de har svært ved at slå til. At tabe sine tænder i en drøm kan da være et billede på, at man har svært ved at håndtere sit liv/de udfordringer man står i.

I nærværende sammenhæng søges forklaret, hvad det overordnet betyder når du drømmer om tænder, tab af tænder eller løse tænder. Som supplement til fortolkning af din drøm så kig i oversigten over drømmesymboler hvor mere end 2000 drømmesymboler er forklaret.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer