Drømmetydning – Drøm om fremmede steder, ferie

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drømme om fremmede steder, ferie

Drøm om afslapning, ferie, rejse

Vi kender vel alle drømme om at rejse til fjerne destinationer, opleve andre kulturer, fremmede mennesker, stemninger og landskaber. Vores natlige drømme afspejler ofte en udlængsel, vi drømmer, at vi rejser ud i verden, og dette kan tolkes som en form for flugtmekanisme, eskapisme. Disse drømme er nogle af de mest forfriskende drømme, og du kan opleve at vågne med en så frisk erindring om det, at det føles, som om du faktisk har rejst.

Drømme om fremmede steder, rejser til fjerne lande tilbyder os en baggrund for vores vågne liv. I drømmene vover du dig ofte ind i det helt ukendte på det tidspunkt i dit liv, hvor du er ved at starte på nyt arbejde eller indgå i et nyt kæresteforhold eller andre vigtige forandringer af dine forpligtelser.

Landskaber kan i drømme opsummere de følelser, du har i vågen tilstand, ligeså afslørende er den måde, hvorpå du rejser. Måske rejser du med en tung rygsæk, kæmper med en bil der er brudt sammen. Dette kan symbolisere, at du i dit vågne liv forsøger at opildne din partners entusiasme for et bestemt projekt – eller at du møder en uvillighed hos andre. En tung rygsæk på en rejse kan også tolkes, som om du rent faktisk ”bærer rundt på” en masse ubearbejdede følelser, som forhindrer dig i at udvikle dig optimalt.

Hvis der er nogen, der forsøger at stoppe din rejse, kan det tænkes, at din underbevidsthed vil fortælle dig, at du bør overveje fordele og ulemper ved din situation mere grundigt. Det kan være en advarsel om kommende vanskeligheder, som du måske ikke er fuldt rustet til at klare. Under alle omstændigheder er drømme om at rejse til fremmede steder et budskab om, at du trænger til forandringer, udvidelse af din horisont og intellektuelle udfordringer.

Læg derfor mærke til, om horisonten i drømmen var til at se? Var den åben eller truende? Hvordan var vejret under rejsen? Og endelig se på, om noget forhindrer dig i at nå til rejsemålet. Læg også mærke til dit transportmiddel – rejste du med fly? Så du himlen ovenover skyerne – dette kan tolkes som, at du måske er lidt for ”højt oppe at flyve” i din opfattelse af virkeligheden.

Hvis du rejste med bil, kan det have noget at gøre med din selvopfattelse, især hvis du er mand, kan det hænge sammen med din oplevelse af din virilitet – vi kender alle udtrykket ”potensforlænger” som slang for en stor, flot bil. Hvis du som mand i drømmen værner meget om din bil, polerer og vasker den, ligger der muligvis et narcissistisk moment – ”jeg elsker mig” – mens det for en kvinde, der drømmer noget tilsvarende, tit hænger sammen med hendes måde og evne at vise og udtrykke kærlighed og omsorg på.

At drømme om at rejse langt væk symboliserer, at du er kørt træt og har lyst til at flygte. Så spørg dig selv, hvad det er, du har lyst til at flygte fra? Er det dig selv? En vanskelig situation du befinder dig i? Dit kærlighedsforhold? Føler du dig ”kvalt”? Hvis du drømmer, at du når din rejses mål, indikerer drømmen en særlig grad af selvtilfredsstillelse – men spørg dig selv, om ”målet” måske snarere repræsenterer en start på noget nyt.
 

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

Drømmetydning – Drømmetemaer