Drømmetydning – Drømme om ild

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drømme om elementet ild

Ildebrand, gået ild i noget, ild i håret, etc.

Drømme om ild er et urgammelt symbol. Idet ilden fra tidernes fødsel var vores vej til civilisation, da aberne blev til mennesker, der rejste sig på to ben og begyndte at opdage ilden – både dens fortærende, altopslugende karakter – men også dens brugbare, varmende og håndgribelige karakter, er drømme om ild særlig værd at lægge mærke til. Hvis du drømmer, at du sætter ild til noget, som du ikke kan lide, kan der være tale om urgamle uudløste følelser om destruktion, hævn og skade. Men at sætte ild til noget kan samtidig betyde, at du brænder noget gammelt bort, som du ikke har brug for længere og dermed skaber plads til noget nyt. Det kan være en opfordring til at følge den sti, du allerede har lagt for dig selv.

Din holdning til ild er vigtig: Er du bange for ild? Kan du blive angst for den voldsomhed og utæmmelighed, der er over ild, fx når ilden hærger landskaber, marker og skove? Det kan sige noget om, hvor tillidsfuld du er i forhold til livet, eller hvor frygtsom du er. Så se på, hvordan dine følelser viser sig i drømmen. Drømmer du om ild i et hus, hvor du passivt står og ser på, kan det betyde, at noget inde i dig selv skal transformeres, noget skal brænde ud – en side af din personlighed skal brænde ned, før du har plads til at lukke nye sider ind. Forhold dig til drømmen ved at se på dine følelser, din holdning i drømmen, var du angst, betragtede du blot ilden, nød du synet af denne vældige kraft og energi – som ild repræsenterer?

Drømme om ild kan også være et tegn på din egen lidenskab – din entusiasme, tænk på ord som ”at brænde for en sag” og din holdning til din seksualitet. Hvis du betragtede ilden i en pejs eller en kamin, kan det indikere en længsel efter nærvær, omsorg og lidenskab i dit liv, men det kan også betyde, at du måske skal tage et hvil i dit vågne- og måske travle liv og begynde at meditere. Intet er så mediterende som at se ind i ild, som er under kontrol, og som ikke har den destruktive side af sig. Derfor henviser mange meditationsteknikker også til en flamme som indgang til at kontrollere sit fokus.

Du skal ikke undervurdere, at drømme om ild kan anspore dig til at være mere kreativ – tænk på ildens rolle for smeden, der kreerer forskellige redskaber – så hvis ilden spiller en væsentlig rolle i din drøm, kan den indikere en tilskyndelse til, at du skal udvikle og udtrykke dig mere kreativt i dit vågne liv. Det kan også henvise til, at du har ”brændt nallerne” – altså har gjort noget, som du fortryder, eller måske ”leger du med ilden”? Tænk alle symboler i drømmen igennem og mærk dine følelser – en drøm om ild vil altid være en yderst brugbar drøm, som let kan fortolkes, hvis du tager dine følelser omkring ild i betragtning.

Solen – vores kraftigste energikilde – består af ren ild, og dette refererer i drømme oftest til din psykiske tilstand, ligegyldigt hvilket udviklingstrin du har nået. I mytologien blev Fugl Fønix født ud af ildens flammer – og ild har også et aspekt af fødsel i alle dets betydninger og kan kædes sammen med en række mytologiske symboler.
 

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

Drømmetydning – Drømmetemaer