Drømmetydning – Drømme om mad & drikke

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drømme om mad & drikke

Drøm om at spise, lave mad, kigge på mad, handle, drikke

Mad i drømme symboliserer næring, oftest psykisk næring. At drikke er den tidligste form for ernæring, hvorfor det kan pege på en tendens til eller et ønske om at vende tilbage til spædbarnestadiet – specielt hvis der drikkes af flasken. Alkohol: Opløser hæmninger, hvilket kan udløse seksuelt begær – ophidselse, beruselse, ekstase. Mennesker drikker også for at føle sig yngre og mere livlige. Foryngelse, livets vand. Rødvin: Blod. At spilde rødvin kan være et symbol på at spilde blod, at slå ihjel. Spiritus Ånden.

Det at lave mad til andre betyder kærlighed og omsorg. Prøv at lægge mærke til, hvordan du tilbereder maden, er du rundhåndet og lægger følelser i? Eller sparer du på ingredienserne? De kan relatere til din måde at vise din kærlighed og hengivenhed på i dit vågne liv. Og det kan derfor give dig et indblik i, hvordan du virkelig har det med kærligheden, og ikke hvordan du tror du har det. Mad og seksuel nydelse hænger også sammen. Mad er ligeså vigtigt for et menneskes overlevelse som erotik, berøring og nærhed er det. Du kan også prøve at observere dig selv, når du rent faktisk spiser – det vil give dig et indblik i, hvordan du håndterer dine erotiske følelser.

Hvis du drømmer, at du serverer til et stort middagsselskab, kan det tolkes, at du føler dig tappet i din omsorgsevne og rummelighed, men du må huske dine følelser omkring det. Var det sjovt? Fik du ros for din mad? Eller føltes det, som om du var tjener? Det kan henvise til din tjenstvillighed i dit vågne liv – og du bør rette fokus på, om du giver mere ud end du modtager.

Hvis du drømmer, at du rent faktisk spiser og gør det med god appetit, kan det være en indirekte opfordring til at udøve en større selvdisciplin eller beherske dig på et eller andet område. Mens – hvis du sidder ved bordet og er meget selektiv og nipper til maden, kan det tolkes, at du holder dine følelser tilbage. Måske går du for forsigtigt til værks i dit vågne liv og har en tilbageholdende måde at agere på fx i dit arbejde. Men højst sandsynligt fortæller det noget om et kærlighedsområde enten til din partner, familie eller dine børn. Hvis du sætter dig til et overdådigt veldækket bord og ivrigt går i gang med at indtage maden, kan du overveje, hvorvidt du er i stand til at gå helhjertet ind i en sensuel situation.

At give næring til andre – hvis du gør det med en følelse af glæde og varme – i dette tilfælde mad og drikke – symboliserer en vilje og lyst til at give omsorg, hengivelse og kærlighed. Når man i drømme giver mad til andre, kan det også betyde, at man giver psykisk næring til den del af sig selv, som denne eller disse personer repræsenterer og betyder for en selv. Ofte en forkastet eller undertrykt del af sig selv.

At drikke antyder ofte en sanselig nydelse; drikker du vand, kan det hænge sammen med et behov for at rense sig – fysisk eller psykisk. Men hvis du drikker berusende drikke, kan det tolkes som du fejrer noget. Tænk over, hvad der fortjener at blive fejret? Er det dig selv? Dit kærlighedsliv?

Hvis du blev meget fuld i drømmen, kan det antyde, at du bør kigge på, om du i dit vågne liv har foretaget dig noget, som du fortryder for nylig. Men det at drikke væske betyder også et behov for at give den næring, der skal til, for at du kan udfolde din kreativitet. Mad forbindes også med at ”fylde” sig – så tænk drømmen nøje igennem, og se om du rent faktisk føler en tomhed i dig selv og i bekræftende fald, hvor du mærker denne tomhed.

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

Drømmetydning – Drømmetemaer