Drømmetydning – Drøm om overfyldte steder, klaustrofobi

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drømme om klaustrofobi

Drøm om at være lukket inde, være klemt, overfyldte rum, menneskemasser, trængsel

Drømme, hvor der forekommer menneskemasser, er komplekse og svære at udforske, fordi de kan involvere mange sider af éns personlighed. Som sædvanlig er det vigtigt at beslutte sig for, hvilket spor man vil følge, når man starter på at fortolke sådan en drøm, og som sædvanlig er éns egne følelser helt afgørende. En meget almindelig følelse i sådanne drømme er klaustrofobi og angst for ikke at kunne slippe igennem – og væk.

Det kan således være en indirekte reference til éns livsform, eller det kan have noget at gøre med éns alder og de følelser og forventninger, man har til sit alderstrin. Alle mennesker er sammensat af mange ”mennesker” eller aspekter af alle følelser og alle følelser, og de fortjener en mulighed for at bevæge og udtrykke sig. Disse aspekter, som nu befolker éns drøm, kan have brugt noget tid på at samle sig og komme til udtryk, at bevæge sig. Disse drømme, der som sagt ofte kan udløse klaustrofobi, forekommer oftest hos midaldrende, og kan sagtens være en del af den mandlige eller den kvindelige overgangsalder med alle de belastninger og forandringer, den fører med sig.

Du kan også være en yngre og oprørsk person, der af en eller anden grund ikke kan komme ud af en kedelig rutine, selv om du gerne vil. I alle disse tilfælde kan menneskemasser repræsentere de mange sider af éns egen personlighed, de mange muligheder, der fortjener opmærksomhed og tilfredsstillelse. Hvis det lader til at menneskemassen er et team, der holder sammen, og du er en del af dette team, vil det næppe give klaustrofobiske følelser. Men læg mærke til, om du gerne vil bryde ud? Er du grundlæggende et flokmenneske eller en enspænder?

Hvis der er noget, der kan indikere, at menneskemassen repræsenterer det ”etablerede”, ”autoritære” – kan det fortolkes som problemer med disse, f.eks. forældre eller andre overordnede. Prøvede du at etablere kontakt til menneskemassen? Et forhold? Trængte du igennem? Forsamlingens reaktion er meget afgørende. Prøv at tænke nøje over dens opførsel og attitude, især fordi drømmen kan handle om forskellige sider af din egen personlighed. I disse drømme ligger der også et skjult tilbud om et råd, der kan hjælpe dig videre med din personlige udvikling: Angrib dine drømme om menneskemasser på en direkte og udfordrende måde, – rådet kan være, at du skal give dig selv plads til at ånde og bevæge dig frit – at tage det ”rum”, du har brug for, og som alle mennesker dybest set har brug for til sig selv.
 

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

Drømmetydning – Drømmetemaer