Drømmetydning – Drømme om vejret

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Drømme om vejret

Drøm om årstider, storvejr, regnvejr, solskin, etc.

Hvis man er bevidst om, hvordan vejret er i en drøm, spiller det formodentlig en vigtig rolle, men man må bare sikre sig, at det virkelig er et centralt punkt, at man koncentrerer sig om at forstå, hvad det symboliserer. Det kan f.eks. udelukkende have en forbindelse med drømmerens fysiske tilstand; torden og blæst kan faktisk være et udtryk for maveproblemer, regner det, kan det hænge sammen med almindelig tørst eller tørhed. Drømmmer man om ekstrem varme eller kulde og vågner op badet i sved under for varmt sengetøj eller rystende af kulde, fordi man har kastet dynen af sig, er det indlysende, at drømmen ikke skal fortolkes som andet end et udtryk for drømmerens fysiske tilstand.

Men drømme om vejret kan betyde mere end som så. Alle menneskers humør påvirkes af vejret, og det er ofte de samme ord, der bruges til at beskrive vejr og sindstilstande med. Det er derfor nærliggende, at drømmere tit bruger vejret i underbevidsthedens billedsprog. Hvis solen skinner, og man har en følelse af varme og lykke, er drømmen formodentlig beroligende.

Det ubevidste forsikrer drømmeren om, at man fungerer godt både fysisk og psykisk (solen – som ses alle steder i verden på jordkloden, den ses, beundres, betragtes og føles, men frygtes og respekteres også i nogle kulturer, især i oldtiden.)Solen er et symbol, som hænger stærkt sammen med vores generelle følelse af velvære og vitalitet. Som altid er drømmerens følelser under drømmen, men især når man vågner, af yderste vigtighed.

Når vejret spiller en stor rolle i en drøm, henviser det ofte til et problem eller en del af dit liv, som har med følelser at gøre – ligesom drømme om vand, der dog går langt dybere omkring følelserne, idet vandet symboliserer vores følelser på det ubevidste plan.
Mens en drøm om vejret generelt afspejler din sindsstemninger eller holdninger – om det så er varme, kulde, stormfulde, lidenskabelige, intense eller glødende . Et snefyldt landskab kan f.eks. vidne om din holdning til jomfruelighed eller ihvertfald om din holdning til renhed, uskyld.

Måske stritter du imod at blive følelsesmæssigt eller seksuelt involveret i en eller anden person i dit vågne liv. Men befinder du dig i et brændende varmt, afsvedet og forladt landskab, kan det sagtens fortolke en følelse af frustration og uopfyldt lidenskab – der er en meget klar forbindelse mellem varme og seksuelt begær. Som modpol, kan frosne søer og isbjerge symbolisere “frosne følelser i dig selv”, så hvis et sådant stærkt symbol dukker op i din drøm, skal du spørge dig selv om, hvor du er parat til at “tø” op. Du kan selvfølgelig af natur være en “snedronning” – men er det dit inderste jeg eller en facade, er du lykkelig ved at være det, og føler du, at dit liv bliver mere ukompliceret. Så læg mærke til alle disse vejr-symboler.

Hvis vejret i dine drømme er uroligt, kan det også afspejle dine følelser i dit vågne liv – men husk igen, at betragte alle de dele af drømmen du kan huske, alle de omkringliggende symboler og dine følelser omkring drømmen, når du vågner.
 

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

Drømmetydning – Drømmetemaer