Drømmetydning – Ulykkesdrømme, katastrofer, mareridt

Arketypiske drømmetemaer

Man taler undertiden om arketypiske drømme, også kaldet temadrømme. Dette er drømme, der deler de samme temaer, handlinger etc. Grunden til, at man opdeler drømme i forskellige temaer, er for at lette analysearbejdet. Når man fanger det overordnede budskab og kan kategorisere drømmen ind under et tema, bliver det nemmere og hurtigere at forstå, hvad det er, som drømmen prøver at fortælle dig.

 

Ulykkesdrømme, katastrofer, mareridt

Drøm om uheld, ulykke, katastrofe, etc.

Drømme om ulykker betegnes ofte som mareridt; man vågner og er bange for at falde i søvn igen, bange for at drømmen skal vende tilbage og fortsætte. Men det er ikke altid meningen, at drømmen skal fortolkes direkte. Selvfølgelig kan sådan en drøm fortælle én noget, der muligvis er meget vigtigt – men forsøg alligevel at bevare et nøgtern og skarpt overblik over, hvad du følte under og efter drømmen. Brug igen metoderne til at huske stemningen og din egen følelse, da du vågnede – og elementerne i drømmen, – hvad var ulykken – hvad var din andel i den; var du tilskuer? var du direkte indblandet i ulykken? hvad forårsagede ulykken?

En drøm om ulykke kan simpelthen være et resultat af din fysiske tilstand: Begyndelsen af en menstruationsperiode kan verden over få kvinder til at drømme om blod, eller hvis du skal tisse, kan det i drømmen give sig udtryk i form af masseoversvømmelser. Når det er sagt, skal du dog alligevel altid tage disse drømme – ligesom alle andre drømme – alvorligt. Alle drømme har et budskab til dig! Et vulkanudbrud kan fortælle dig, at følelser, du længe har fortrængt, skal op til overfladen; det er på tide, at du tager en konfrontation i dit vågne liv. Din sindstilstand under drømmen kan give dig en fornemmelse af, hvor vigtig den er. Var ulykken tragisk? forfærdelig? – imponerende, men alligevel rystende?

Vi skal huske det, der kaldes “dagsrester”. I drømmetydningssproget og ulykkesdrømme, hvor der forekommer krig, blod og henrettelser, kan det måske være en dagsrest af en for længst glemt amerikansk splatterfilm eller katastrofefilm. Det er velkendt, at drømme kan henvise til noget, du har overset i dit vågne liv f.eks. en ganske lille defekt på din bils bremser, som du har overset. Drømmene kan flettes ind under varselsdrømme og gøre os opmærksomme på faktorer, som vores “bevidste” jeg har ignoreret, oplysninger som forbliver på det ubevidste plan. Derfor er det altid vigtigt at tage dine drømme alvorligt og seriøst, hvis du ønsker at arbejde med dem, og dermed få oplysninger og hentydninger til noget der skal forandres i dit vågne liv.

Katastrofedrømme kan afsløre personlige bekymringer: Bygninger, der pludseligt falder sammen om ørerne på dig, leder tanken hen på et sammenbrud af dine personlige ambitioner og materielle mål. Da bygninger altid er et drømmesymbol for dit eget jeg, så spørg dig selv, om du er ved at bryde sammen? Du bør tænke grundigt over din situation og lægge mærke til flere symboler i kommende drømme.

Hvis du har en drøm, hvor du bliver begravet, kan denne betyde, at du er ved at blive begravet i det vågne liv: arbejde, børn, aftaler, folk der trækker i dig, du skal måske præstere mere, end du har energi til osv. På samme måde kan en drøm, hvor du oplever et jordskælv symbolisere, at din tilværelse måske ikke er så tryg, som du måske luller dig ind i, at den er. Så se igen på symbolerne rundt omkring i drømmen og vigtigst – dine følelser og sindsstemninger under og efter drømmen. Sådanne drømme fokuserer formodentlig på et bestemt vigtigt problem af enten psykisk eller psykisk karakter.

Ulykkesdrømme kan hentyd- og gør det oftest- til personlige problemer og bekymringer. Og ér de faktiske forudsigelser, kaldes de varselsdrømme. Det er i det tilfælde, at ulykken faktisk sker, efter du har drømt herom, og disse drømme, kan du kun selv fornemme, om er varselsdrømme, alt efter hvor meget du “går ind i drømmen”, tolker og tyder de forskellige symboler. Og det er vigtigt at lægge mærke til, hvordan du vågner.

Ulykkesdrømme kan give vigtige og brugbare advarsler, men de kan næsten altid spores direkte tilbage til hjertets underbevidste detektivarbejde, – småindtryk eller impulser som er samlet på normal vis i dagens løb, men som den vågne bevidsthed ikke har været lydhør overfor. Brug din sunde fornuft og din intuition, hvis du får disse ulykkesdrømme – og bed eventuelt din underbevidsthed om yderligere symboler og svar, næste gang du lægger dig til at sove. Underbevidstheden og drømmeverdenen er ofte beredskabsvillig til at hjælpe dig i en sådan situation, så hvis du virkelig arbejder for at huske og finde symboler i drømmene, vil du også ofte finde dit svar.
 

Stil spørgsmål om Drømmetydning

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst om Drømmetydning
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

Drømmetydning – Drømmetemaer