Uidentificeret flyvende objekter (UFO)

Ved et uidentificeret flyvende objekt (UFO)-fænomen forstår man normalt et himmelfænomen, hvis væsentligste kendetegn er, at det selv efter en nøje undersøgelse, foretaget af kompetente personer, ikke kan identificeres med nøjagtighed. 

Area 51

Area 51 er af speciel interesse for alle, der er intersseret i UFOér. Area 51 blev grundlagt i april 1955 da den amerikanske regering ville bygge en lang landingsbane. Basen blev grundlagt i Navada oerkenen, kun ca. 90 mil fra den verdenskendte spilleby Las Vegas. Og kun ganske få år efter oprettelsen af landingsbanen var man allerede i gang med forskningen og alle mulige former for tests. Man forskede i spionflyet U2, og d. 4. april 1957 blev netop sådan et spionfly set styrte ned taet ved basen. På Area 51 har man produceret de kendte Stealth bombe og jagerfly, og de blev test fløjet for første gang d. 8. november 1977 omkring Area 51 basen.

Mest kendt er Area 51 idet basen menes at rumme resterne fra en UFO, som mange mener styrtede ned i New Mexicos ørken i 1947. I relation hertil hævdes det, at regeringen fandt og obducerede flere rumvæseners kroppe og har brugt de fremmedes teknologi til at forbedre militære fly. Mange vil gerne vide hvad der sker på Area 51. Derfor har mange prøvet at tage billeder langt fra basen, med kæmpestore linser, men uden held. Hvis man tager til Area 51 skal man passe på det lokale vagtværn “Cammo Dudes” , som holder vagt rundt om basen i deres jeeps. Hvis man bliver taget i at overtræde grænsen til basen får man en bøde på cirka 600$.

Bermuda trekanten

Et andet sted, der har speciel intersse for folk, der interessere sig for UFO’er er den såkaldte Bermuda trekant, der er navnet på et område i Atlanterhavet mellem øerne Puerto Rico og Bermuda, øst for Floridas kyst. Et sted, hvor skibe og fly i følge rygterne forsvinder på mystisk og uforklarlig vis. Interessen for Bermuda Trekanten kan spores tilbage til 1960’erne, til to tidsskrifter, en pressemeddelelse fra National Geographics Society og et brev til Playboy magasinet. I 1964 bringer bladet Argosy en artikel med navnet “Det voksende mysterium om Bermuda Trekanten.” I december 1968 har en del aviser en meddelelse fra National Geographics Society, som handler om bogen “Invisible Horizons: True Mysteries of the Sea”.

Den første forsvinden er tilbage i marts 1918 hvor det store sejlskib U.S.S Cyclops var på vej fra Brasilien til Baltimore i USA og forsvandt sporløst. Den amerikanske flåde sendte eftersøgningsskibe ud for at finde overlevende eller vragrester, men uden held. Frem til i dag er vraget aldrig blevet bjærget og årsagen til forliset er stadig ukendt. Den 4 februar 1963 forsvandt den 153 meter lange tanker Marine Sulphur Queen sporløst i området.

Skeptikerne peger på, at Marine Sulphur Queen var en såkaldt T-2 tanker, og den skibstype var kendt for at have problemer med skrogets stabilitet. Det er muligt, at tankeren eksploderede, for der blev faktisk fundet vragrester. Poet forsvandt sporløst nord for Bermuda den 25 oktober 1980. Men firmaet der ejede S.S. Poet, Hawaii Eugenia Company, slog først alarm i starten af november 1980 og først den 6. november sejlede redningsfartøjer ud for at lede efter skibet. Skeptikerne mener, at S.S. Poet hverken forsvandt på grund af fremmede livsformer, Atlantis eller overnaturlige fænomener, men som en del af en forsikringssvindel.

Den mest berømte forsvinden i Bermuda trekanten er dog de fem Avenger-fly, som starten den 19 december 1945. Kaldet Flight-19, de fem bombefly lettede fra Naval Air Stationen i Fort Lauderdale i Florida klokken 14:10 om eftermiddagen og tog ud på en rutinemæssig øvelsesmission. Klokken 15:45 blev det klart for folkene ved Fort Lauderdale, at Flight-19 var faret vild. Mørket faldt på og der blev sendt tre fly ud for at lede efter de fem Avengers. Men både Flight 19 og et af redningsflyene forsvandt.

Hvad de mystiske forsvinder skal skyldes, afhænger af konspirationsfolkene. Enten er stedet en port i rum og tid, andre mener det er en slags kanal, som fremmede livsformer rejser gennem, når de skal besøge Jorden og kidnappe mennesker. Mens en tredje gruppe spørge, om ikke det sunkne Atlantis ligger på bunden af havet og udsender mærkelige signaler? De mere skeptisk orienterede peger på, at Bermuda Trekantens overnaturlige fænomener er mere fantasi end virkelighed.

Selvom der er forsvundet både fly og skibe i området, er tallet ikke højere end andre steder i verdnen. Området mellem Puerto Rico, Bermuda øen og Floridas kyst har også et helt enestående miljø. Området er et af de to steder på Jorden, hvor en magnets kompasnål peger mod Arktis og ikke den magnetiske nordpol. Forskellen mellem den geografiske og den magnetiske nordpol kaldes kompasvariation og den kan variere med helt op til 20 grader, mens man rejser rundt om Jorden. En navigatør, som ikke tager højde for det udsving, risikerer at fare vild.

Det andet sted på Jorden, hvor et kompas kan afvige er døbt “Djævlens Trekant” af japanske og filippinske søfolk. Det befinder sig ud for Japans østkyst og er som Bermuda Trekanten berygtet for mystiske forsvindinger. En anden faktor er Golfstrømmen. Den er både hurtig og turbulent og kan fjerne ethvert spor af en katastrofe i løbet af ingen tid. Samtidig spiller det caribisk-atlantiske vejrmønster ind, med pludselige lokale tordenstorme samt vandsprøjt, som kan værre den visse død for piloter og søfolk.

Oven i købet går havbunden fra kysten omkring øerne ned til nogle af de dybeste havgrave i Verdnen. Vekselvirkningen mellem stærke strømme og de mange rev i området skaber en tilstand af konstant foranderlighed, som hurtige kan gøre sø- og luftfart til et farligt foretagende. Den menneskelige faktor også tages med i beregningerne. Et stort antal krydstogtsskibe sejler mellem Floridas guldkyst og Bahamaøerne, mens alt for små både forsøger at krydse havet, uden at kende til områdets naturlige farer og med en besætning der ikke er tilstrækkeligt uddannet.

Der er endnu ikke kommet pålidelige meldinger om møde med intelligente væsener fra andre steder i universet end på Jorden. Om man tror der findes intellitent liv andre steder i universet er netop et trosspørgsmål. Hvis der findes intelligent liv andre steder, så skal de være i besiddelse af en teknologi der er fundamentalt anderledes end vores, for at være i stand til at besøge os. Vi har i øjeblikket ikke mulighed for at sende missioner til andre stjerner, kun til de andre planeter i vores eget solsystem.

Læs i forlængelse heraf eventuelt nogle refleksioner om “Er vi er alene i Universet?” – teksten er ganske tankevækkende.