Drømmesymbol Barndom

drom-alder-udviklingDer er problemstillinger fra fortiden, der stadig presser sig på og trænger til bevidstgørelse. Hvis din drøm handler om din egen barndom, kan det være at du for tiden befinder dig i en situation hvor du har brug for den omsorg du oplevede som barn. Men her kan også være tale om meget gamle erindringer, der pludselig er trådt frem – måske har du i dit vågne liv lige genoplevet din barndom igennem dine sanser, og så vil der være tale om en dagsrest.

Drømme om barndommen – ens barndomshjem, personer fra barndommen etc. – viser både at man har kontakt med sin fortid og fortidens oplevelser og at man stadig har energi bundet i fortiden.

Hvis man har haft en problematisk barndom med mange svigt, ensomhed og afsavn, så kan det at drømme om barndomshjemmet eller sig selv og personer fra sin fortid handle om temaer fra denne tid, der lige nu foregår i drømmerens vågne liv. At der så at sige er “vækket nogle følelser fra fortiden” i en nutidig situation eller fase af drømmerens liv. Her kan man med fordel forsøge at huske følelserne fra drømmen og prøve at finde ud af, om drømmen tilbød en hjælp eller et svar på de svære følelser. Eller årsagen til at man følte dem.

Dem der optræder i drømmen som personer fra fortiden (men uden at man kan genkende dem alligevel), kan enten handle om sider af en selv fra disse personer, som man endnu ikke har erkendt (altså de er “fremmede”) – eller det kan handle om særlige egenskaber hos disse personer, som man bør være opmærksom på for at kunne løse konflikten.

Se også: Alder | AlderdomBaby | Bedsteforældre | Fødsel | Otium | TidspunkterUngdom | Voksen | Årstider

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.