Drømmesymbol Bier

drom-biOptræder en eller flere bier i din drøm afhænger tolkningen meget af hvordan du har det med bier. Nogle mennesker er instinktivt bange for bier. Andre er det af den naturlige årsag at de er overfølsomme for bistik. Men opfattelsen af bier kan også primært gå på deres patriakalske samfundsorden hvor deres verden er helt styret af bidronningen, som dels er den eneste bi i hele boet der forsyner familien med afkom og dels styrer familien ved hjælp af de feromoner, som hun udskiller.

Tolkning af bier i en drøm tager som regel udgangspunkt i at disse er insekter og helt styret af deres instinkter. Opdeler vi dyreverden efter instinkter, finder vi øverst på listen vores husdyr, dem vi er bedst i kontakt og kontrol med, såsom hund og kat. I den anden ende af dyre-skalaen finder vi de dyr som symboliserer vores autonome nervesystem, altså de ting vi mindst kan kontrollere (hjerte, lever, nyre). Her er insekterne symboler på de aspekter af os, som vi mindst kan kontrollere. Bier symboliserer f.eks. ofte det mentale felt, og indikerer at tankerne løber af med os.

En bi kan stikke som forsvar. Derfor indikere bien i vores drømme at noget kan skade os. Noget kan komme uventet og give os et stik. Hvis bien har denne symbolik i din drøm skal du kigge efter hvad bien kunne symbolisere af mennesker, situationer. Det er herfra en potentiel fare lurer og som du bør være opmærksom på.

Der er i drømme ikke forskel på om du drømmer om en bi eller en gedehams – ofte kaldte en hveps – eller en humlebi – også kaldet brumbasse. Medmindre du er biavler eller har særlig ekspertise indenfor bier har det ikke betydning hvilken type bi du drømmer om.

Se også: Bikube |  Dyr | Honning | Insekt | Krybdyr | Splint

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.