Drømmesymbol Insekt

dreams-dyr-insekt

Insekter udgør en del af leddyrene (Arthropoda), dyrerigets mest artsrige gruppe. Flere end 80% af alle kendte dyrearter er leddyr. Deres krop er sammensat af led og ofte opdelt i tydelige afsnit. Leddyrene opdeles i forskellige kategorier alt efter hvor mange ben, vinger og antenner dyret har. Insekter har antenner (følehorn), facetøjne som består af mange optiske enheder der hver især peger i forskellige retninger. Sammenlagt giver de billeder som de individuelle linser danner, et bredt mosaikbillede der på en helt unik måde sætter insektet i stand til at registrere bevægelser. Desuden har insekter ofte vinger, som dog kan være omdannede til et skjold som hos f.eks. biller.

Hvis du opfatter dyret som et insekt og forbinder dyret med den samme symbolik som du almindeligvis forbinder med insekter, er det ligegyldigt ift. tolkningen, om dyret er i den ene eller anden underopdeling af leddyrene. Rent faktisk er det ligegyldigt om det egentlig er et insekt, eller fx et krybdyr – det vigtige i drømmetydning er hvad du forbinder med dyret.

Så hvad forbinder du med insekter og især det pågældende insekt som var med i din drøm?

Almindelige associationer er: Insekter er forvirrende, tænk på myretuen hvor myrerne vælter energisk rundt, eller bier, der summer fra den ene blomst til den anden. Højt aktivitetsniveau, energiske, arbejdsomme. De har en kort cyklus; de fødes, vokser, får unger, afkræftes og dør. Undertiden sker alt dette på blot et par døgn! jf. døgnfluen. Insekter er symboler på de aspekter af os, som vi mindst kan kontrollere. Bier symboliserer f.eks. det mentale felt, og indikerer at tankerne løber af med os.

Se også: Bier | Dyr | Edderkop | Fisk | Flue | InsekterKrybdyr | Zoologisk have

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.