Drømmesymbol Bog

dreams-bogBøger symboliserer at drømmeren har brug for at lære/sætte sig ind i ny viden. En specifik bog peger på at netop den bog indeholder viden, der er behov for at gøre sig bekendt med. En notesbog antyder at man ville have fordel af, at føre en eller anden slags dagbog.

Du må se på hvilken type bøger det var du drømte om: var de interessante eller kedelige? Det kan have noget med at gøre at du skal tage din situation mere alvorligt. Det kan være drømmen opfordre dig til at du udfylder nogle huller i din viden eller uddannelse. Læste du eller slog du op i bogen kan det være at du søger bestemt viden eller inspiration til et projekt. En enkelt bog kan eventuelt symboliserer ren visdom, lærdom eller åbenbaring.

Hvis du drømmer at du læser en bog, kan det hentyde til at du søger tilflugt i en fiktiv verden, fordi du finder dit vågne liv for belastende for tiden. Men bøger kan også være fritidsbeskæftigelse og kilde til visdom og underholdning. Så det er vigtigt at du gør dig klart, på hvilken måde du læste? For du gennem siderne? Eller læste du med alvor og fordybelse?

Roman? Et eventyr kan betyde at du har en drømmende fantasi, og kan henvise til dit ønske om at være en anden end den du i virkeligheden er. Måske en prins? Eller en Prinsesse? Tænk på, at i eventyr kan alting ske!

Det kan også være et symbol på, at du trænger til at lege og kravle ind i en anden virkelighed, eller at dit eget indre barn trænger til at få næring via leg? Tænk nøje på alle symbolerne i drømmen. Mest sandsynligt er det at bogen for dig henviser til at der er sider af dit intellekt der trænger til at blive stimuleret.

Se også: Avis | Barndom | Bibliotek | Eskapisme | Flugt | Læse | Briller

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.