Drømmesymbol Byer

drom-byerNår du drømmer om en by:

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en by betyder for din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til byen. Skal du derfor finde ud af hvad byen eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder med denne by.

Skal du fx. finde ud af hvad Odense eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder med Odense: H.C. Andersen, marcipan, noget man kører igennem, noget man kører forbi, hjem, eller noget helt andet? De oplevelser, følelser, stemninger, minder du forbinder med byen Odense er afgørende for betydningen af hvorfor byen optræder i din drøm.

Ligeledes med alle andre byer og steder. Drømmetydning tager udgangspunkt i dig. Der bør i drømmetydning også skelnes til de almene associationer som de fleste mennesker har med byen – Tager vi fx New York så er denne by for mange forbundet med hektisk aktivitet, stedet man først mødte som emigrant fra Europa i gamle dage, Frihedsgudinden og lignende.

Disse associationer kan være hvad du også forbinder med New York, men du kan også have helt andre associationer omkring New York. Og de personlige oplevelser, følelser, stemninger og minder du forbinder med byen New York bør være udgangspunkt for din søgen efter betydningen af at New York, eller symboler på denne by, optræder i din drøm.

Når du har fundet ud af hvad den by du drømmer om repræsentere af konflikt, fare, mulighed, valg – eller hvad det nu måtte være din drøm handler om – skal du undersøge hvorledes du forholder dig hertil. Og det gør du ved at kigge på hvorledes du havde det med at drømme om den pågældende by.

Stod byen i brand? Blev du overfaldet mens du gik rundt i byen? Havde du det rigtig sjovt og trygt? Hvem var du sammen med? Hvad lavede du i byen? For du vild eller kendte du byen? – Sådanne spørgsmål vil lede dig hen til en forståelse af hvad dine drømme prøver at fortælle dig om det som byen står som repræsentant for.

Se også: Lande | Amsterdam | København  | London | Odense | Paris  | Aalborg |  Aarhus

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.