Drømmesymbol Forrådnelse

dreams-forradnelse

Når vi drømmer om nedbrydning er det som oftest ikke i positiv forstand. Vi tænker på at noget forgår, noget nedbrydes, undermineres, mister sin værdi, bliver skrøbeligt. Dette kan dog være positivt i den forstand at du ofte vil drømme om dårlige aspekter af din personlighed, dårlige tilhørsforhold og lignende som i drømme er i forråelse. Fx ved at det er fyldt med mider og orme, eller dækket af svampe og bakterier. Sådanne drømme er ganske positive for de peger på en god udvikling for dig.

Tænk over, om din drøm kunne sige noget om, at der er noget i dit liv, der er ved at gå i opløsning eller rådne væk. Prøv at genkalde, hvordan du forholdte dig til det der rådnende; prøvede du på at rydde op i det, eller gik du din vej? Det som rådner, som går i forrådnelse i din drøm, er et symbol på noget som ikke har det godt – fx din økonomi, dit kærlighedsliv, dit helbred, din selvopfattelse? I drømme er vi ofte selv det som vi drømmer om.

Man kan sige at vi ikke drømme om fx en muldvarp, men os selv – eller en del af vores liv, vores person – repræsenteret igennem muldvarpen. Hvis vi således ser en død muldvarp der er ved at gå i forrådnelse repræsenter den døde rådne muldvarp noget fra vores egen verden, noget af vores egen personlighed som nedbrydes, undermineres, mister sin værdi, bliver skrøbeligt.

Spørgsmålet er så hvorfor vi vælger at repræsentere dette aspekt igennem muldvarpen. Hvis det er fx vores kærlighedsforhold som drømmen egentlig handler om, hvorfor ser vi så ikke bare vores partner i forrådnelse? Svaret er at sådanne billeder oftest er for følelsesladede. Det er jo heller ikke sikkert at det er partneren som er “rådden”. Der kan være grus i maskineriet af mange årsager. Måske er det vores egen adfærd som får kærligheden til at smuldre og vores underbevidsthed vælger derfor at præsentere os for et symbol på kærligheden.

At det så lige er en muldvarp kan have noget at gøre med fx en episode hvor I sammen kom til at køre en muldvarp ned med bilen og bagefter begravede den, eller lignende episode som får dig til at sammenkoble en muldvarp med kærlighed.

Se også: Begravelse | Grav | Maddiker  | Nedbrydning | Orme | Rådne

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.