Drømmesymbol Frygt

dreams-frygt

En stærk frygt i en drøm kan udløse virkelig ubehagelige følelser. Der kan være tale om et mareridt, hvor frygten er så overvældende som tema eller stemning, at den sandsynligvis vil skræmme dig og gøre dig ked af det. Drømmen afspejler sandsynligvis en tilstand i dit vågne liv, hvor du har stor frygt på et område, og du er nødt til at se denne frygt i øjnene før du kan bearbejde den. Men du kan få hjælp af dine drømme, ved at bede dem synliggøre hvad denne frygt handler om, hvis du ikke umiddelbart kan få øje på det.

Drømmen kan også henvise dig til at få hjælp til at bearbejde denne angst du bærer rundt på i dit vågne liv, f.eks. i form af en terapeut eller en god ven. Det er vigtigt at du får talt om denne frygt, idet dét at sætte ord på selve angsten, vil tage noget af presset af den. Gør dig klart hvad din frygt handlede om, hvad du frygtede? Og se på dit vågne liv, om du har grund til at føle så voldsom en frygt, hvis det var dét drømmen handlede om. Frygt er en naturlig følelse, ligesom vrede, glæde og kærlighed. Men det er vigtigt at få navn på frygten før du kan arbejde med den.

Se også: Autoriteter | Drama | Duel | Djævel | Dyr | Edderkop | Eksperiment | Forskrækkelse  | Forfølgelse

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.